06 / 05 / 2024

TOKİ Kastamonu Emekli Konutları'nın kurası çekildi!

TOKİ Kastamonu Emekli Konutları'nın kurası çekildi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Kastomu'daki emeklilere yönelik hazırladığı konutların kura çekilişi dün yapıldı. 200 konut için başvuruda bulunan 5 bin 77 kişi, meraklı gözlerle listede isminin çıkmasını bekledi.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) emeklilere yönelik hazırladığı konutların kura çekilişi dün yapıldı. 200 konut için başvuruda bulunan 5 bin 77 kişi, Grand Moni Konferans Salonu'nun önünde meraklı gözlerle listede isminin çıkmasını bekledi. TOKİ'nin projesi ile ev sahibi olmanın hayalini kuran vatandaşlar, salonu tıklım tıklım doldurdu. Kura çekim törenine Vali Yardımcısı Aytekin Yılmaz'ın yanı sıra Belediye Başkanı Tahsin Babaş,  TOKİ  yetkilileri ile birçok kurum amiri katıldı. Noter huzurunda yapılan kura çekimi sonrası salonda izdiham oluşturan vatandaşlardan 200'ü oradan mutlu ayrıldı. Ev sahibi olma hayalleri ile gelen 4 bin 877 vatandaş ise salondan buruk ayrıldı. İlk kura çekimini ise Vali Yardımcısı Aytekin Yılmaz, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve TOKİ yetkilileri gerçekleştirdi. 


"KASTAMONU'YA YENİ KONUTLAR KAZANDIRMAK İSTİYORUZ" 


Kura çekimi töreninde konuşan TOKİ Proje Uzmanı Süleyman Hilmi Ünal proje hakkında vatandaşlan bilgilendirirken TOKİ'nin 81 ilin tamamında toplamda 712 bin adet konut yaptığını söyledi. Bunlardan 594 bin adedinin hak sahiplerini bulduğunu belirten Ünal şöyle konuştu: "Yapılan projelerin 565 bin adedi şuan içerisinde ikamet edilebilir hale geldi. Yerel yönetimler ile başlattığımız büyük kentsel dönüşüm programlan kapsamında 236 bin kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdik. Yoksul vatandaşlarımız için konutlarımız da haricen yer almakta. Kastamonu'ya da hizmetimiz oldu. Buraya da bir takım hizmetlerde bulunduk. Umanm daha nice hizmetler yapmak bizlere nasip olur. 


18 ŞANTİYEDE, 2 BİN 199 ADET KONUT 


Kastamonu'da 18 şantiyede 2 bin 199 adet konut ürettik. Bir ilk TOKİ'nin "Emekli Grup Konut Projesi" kapsamında Kastamonu il merkezinde yapılacak olan 200 konut için çekilen kurada ismi okunan Süleyman İsbat, TOKİ'nin emeklilere yönelik yaptığı bu projesinden dolayı çok mutlu ve memnun kaldığını belirtti. İsbat, şöyle devam etti: "Arac'a bağlı İğdir köyünden geldim. İstanbul'da işçi emeklisiyim. Emekli olduktan sonra memleketime geldim. Evim köyüm yoktu zaten. Allah devletimizden razı olsun, bizi ev sahibi yaptı. Ben bu sevinci anlatamam, kalbin çıkacak gibi oluyor sevinçten. Hala tesiri geçmedi. Allah'a çok yalvardım. Gerçekten Allah'ın sevgili kuluymuşum demek ki... Ama sabah buraya gelirken içime doğmuştu ve kuradan da çıktı." Mehmet Seyitoğlu daha başlangıç. Biz bu ülkenin en önemli mihenk taşlarından biriyiz. Bir sürü arsa hazırlığımız var. TOKİ bunlara ciddi manada sıcak yaklaşıyor. Ürettiğimiz konutların öncesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı, Maliye Bakanı ve Başbakanımızla bir araya gelerek imza töreni yaptık. Kastamonu'da arsa üretim sistemi kurduk. Bunların yetkisini TOKİ'ye verdik. Umarım Kastamonu'ya öncelik tanınır. Evi olmayan ve geliri 3 bin 200 TL'nin altında olanlar diğer projelere müracaat edecekler. Bu projedeki rakam ise çok büyük ve bu konut sayısını çoğaltmak lazım. Bir an önce emeklilerimizin hepsini ev sahibi yapalım. TOKİ'nin görevi çok büyük ve her yere yetişiyorlar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. 


"ÇOK MUTLUYUM, KALBİM YERİNDEN ÇIKACAK GİBİ" 


Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise programda yaptığı konuşmada TOKİ konutlarının herkese hayırlı olmasını diledi. Babaş, "Böyle bir hizmeti ilimize getirdiği için TOKİ'ye çok teşekkür ediyorum. Bunun devamını ise bekliyoruz. Emekliler Derneğimiz bu iş için çok büyük bir çaba gösterdi ve kendilerini tebrik ediyorum. Kastamonu, Türkiye'de emekli bakımından 2'nci sırada yer alıyor. Türkiye'nin en yaşlı ili olmamızı göz önünde bulundurmak lazım. Artık Kastamonu belli bir yaştan sonra yaşanılabilir bir şehir. Burada konut meselesi ve emeklilerin konut sahibi olmaları bizim için çok önemli. Belediye ve yerel yönetimler olarak bunun üzerinde çalıştık ve devam edeceğiz. Bugün kurasını çekeceğimiz projeyi TOKİ başkanımız beğendi ve burada yapalım dediler. Bu öğretim, iki hastane, iki sevgi evi, pansiyon, iki sosyal tesis, karakol, ticaret merkezi, lojistik depo, nizamiye binası uygulamaları Kastamonu'ya TOKİ tarafından kazandırıldı. Bu şehir her şeyi hak ediyor. Bugün inşaatı devam eden 330 konut ile birlikte toplam 2 bin 199 konut adedine ulaşacağız. Tüm bu yatırımların Kastamonu'ya 266 milyon TL'lik bir bedeli oldu. Umarım 400 milyonlara yaklaşacak bir yatırım yaparız. Kastamonu'da çok ciddi başvuru oldu. Bu bir başlangıç olacak. İlerleyen aşamalarda geriye kalan vatandaşlarımızı da memnun etmeyi planlıyoruz. Projenin başlangıcı 1 buçuk yıl sürer ve o süreye kadar ödeme söz konusu olmaz. Konutlar teslim edildiği zaman sözleşmeler imzalanır." 




Mehmet SEYİTOĞLU/Açıksöz Gazetesi


Geri Dön