28 / 04 / 2024

TOKİ Kayapark'ın ilk etabı yıl sonunda açılacak!

TOKİ Kayapark'ın ilk etabı yıl sonunda açılacak!

Kayaşehir’deki Kayapark’ın ilk etabında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul’un en büyük korusu Emirgan’dan 3 kat büyük olacak Kayapark’ın ilk etabı yıl sonunda açılacak.



İstanbul'un en yeşil ilçelerinden biri olan Başakşehir, devasa bir yeşil alan daha kazanıyor.  TOKİ  tarafından Kayaşehir'de hayata geçirilen 1 milyon 267 bin metrekare büyüklüğündeki Kayapark'ın ilk etabında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul'un en büyük korusu Emirgan'dan 3 kat daha büyük olacak Kayapark'ın ilk etabı yıl sonunda hizmete açılacak.

TOKİ Kayapark ın ilk etabı yıl sonunda açılacak!

FENERTEPE'YE UZANACAK

Başakşehir'in ikinci Sular Vadisi olacak Kayapark, Kayaşehir'de inşa ediliyor. Kayaşehir merkezinden Fenertepe'ye doğru uzanacak Kayapark'ta; koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları, seyir terasları, konser, sergi ve festivallerin düzenleneceği etkinlik platformları, amfi tiyatrolar, renk, koku, ses ve tıbbi bitkiler bahçeleri ile 3 biyolojik gölet ve sosyal tesisler de bulunacak. 

Kayapark'ta en uzunu 84 metre olan 9 adet köprü olacak. Köprüler aynı zamanda yürüyüş yolları ile bütünleştirilecek ve böylece vatandaşların tüm parkı kesintisiz bir şekilde gezebilmesi sağlanacak.

TOKİ Kayapark ın ilk etabı yıl sonunda açılacak!

ÜÇ BİYOLOJİK GÖLET

Başakşehir'in ikinci Sular Vadisi Kayapark'ta biyolojik göletler de yer alacak. 3 bin metrekare alana sahip 3 biyolojik gölet bitki örtüsüyle tamamlanacak. Özel aydınlatmalarla göletlerin akşamları güzel bir görünüme sahip olması sağlanacak. 
 


Geri Dön