27 / 04 / 2024

TOKİ Kayaşehir başvuruları ne zaman?

TOKİ Kayaşehir başvuruları ne zaman?

TOKİ, İstanbul Kayaşehir’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile orta gelirli vatandaşlar için yeni konutlar hayata geçiriyor. Peki, TOKİ Kayaşehir başvuruları ne zaman?



İstanbulluların beklediği  TOKİ  projesi için detaylar belli oldu. TOKİ, İstanbul Kayaşehir’de yatay mimari ve mahalle konseptiyle inşa edeceği yeni konutlarını satışa çıkarıyor. 

Orta gelirli vatandaşlar için hayata geçirilecek olan TOKİ Kayaşehir projesinde toplamda 605 adet daire yer alacak. Projedeki dairelerin fitarlaru 160 bin TL'den başlayacak. 

TOKİ Kayaşehir başvuruları ne zaman?
TOKİ Kayaşehir başvuruları 02 Nisan-11 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılabilecek. TOKİ Kayaşehir projesinde başvuru sonrasında 25 Nisan günü kura çekilişi ile ev sahipleri belli olacak.

TOKİ Kayaşehir projesinde konut fiyatlarında taksitlerin en düşüğü 667 TL’den başlangıç gösterecek. 

Başvuru şartları neler?
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan proje için başvuru şartlarını açıkladı. Başvuru yapacak vatandaşlarının hiç konut sahibi olmaması gerektiğini vurgulayan TOKİ Başkanı Turan,  ”Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız başvurularını üç kategoride gerçekleştirecek.  Bu kategoriler, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile dul ve yetimlerini, en az %40 engelli vatandaşları ve diğer alıcı adayı vatandaşlarımızı kapsıyor. Başvuruda bulunacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları ve İstanbul’da en geç 30.04.2016 tarihinden itibaren kesintisiz ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulünün olmaması, daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması ve 18 yaşını doldurmuş olması ile bütün bunları belgelemiş olmaları gerekiyor. Ayrıca, başvuru sahipleri satışa sunduğumuz projeler kapsamında yer alan konut tiplerinden sadece birisi için başvuru yapabileceklerdir” 

Satış duyurusu için tıklayın


Geri Dön