27 / 04 / 2024

TOKİ konutlarına aynı aileden kaç kişi başvuru yapabilir?

TOKİ konutlarına aynı aileden kaç kişi başvuru yapabilir?

TOKİ ülke genelinde yaptığı projeleri ve her geçen gün teslim ettiği yeni konutlar ile gündemdeki yerini koruyor. Yaptığı sağlam yapıları ve ödeme seçeneklerinde sunduğu cazip imkanlar ile TOKİ'ye başvuru yapmak isteyenlerin sayısı artarak devam ediyor. Aynı aileden kaç kişi başvurabilir.



TOKİ'ye yapılan başvurular her geçen gür artarak devam etmektedir. Normal şartlar altında aynı evden aynı aileden sadece bir kişi başvuru yapabiliyor. Fakat, evde oturan 18 yaşından büyük olan çocuklar evde ikamet etseler de misafir sayıldıkları için başvuruda ayrı bir şekilde başvuru yapabilirler. Yine aynı evde anne ve baba ya da çocukları bulunmayan iki eş, aynı anda başvuru yapamazlar.

TOKİ'NİN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

milligazete.com.tr'de yer alan habere göre; Başvuruda bulunan kişilerin T.C vatandaşı olması gerekmektedir. 
Başvuracağı  TOKİ  projesinin yer aldığı şehirde en az 1 yıldır resmi bir şekilde ikamet ediyor olması gerekir. (Şehit ailesi olan bu özel durumlar da ise bu kişiler için bu süre 3 senedir..)
Daha önce TOKİ evi sahibi olunmamış olması ve TOKİ kredisinin kullanılmamış olması gerekir.
Başvuru sahibinin 25 yaşını doldurmuş olması durumu.
Kişinin herhangi bir taşınmaz mülkünün olmaması gerekmektedir.
Kişinin ikamet ettiği hanenin aylık geliri 14.000 TL değerini de aşmamalıdır. (Bu değer, yalnızca İstanbul için 16.000 TL olarak belirlenmiştir.)

TOKİ konutlarına aynı aileden kaç kişi başvuru yapabilir?

TOKİ EVLERİ KİRAYA VERİRLİR Mİ?

Vatandaşlar arasında merak edilen konulardan biri de TOKİ evlerinin kşraya veilip verilemeyeceği konusu. Bu konuya baktığımızda, TOKİ evlerinde kiraya verme konusunda herhangi bir yasak yoktue. Ev ödemelerini düzenli bir şekilde yaptıksan sonra ev sahipleri, evlerini kiraya verebilirler.

TOKİ EVLRİ SATILIR MI?

TOKİ evlerinin kiraya verildiği gibi satılması da mümkündür. Fakat, TOKİ evinin satılabilmesi için evin tamammem borçunun bitmesi gerekmektedir. Aksi halde evin satışı yapılamaz. Mülk sahibi haklarını devretse bile bu durum tespit edilirse eve el koyulur ve ev hem mülk sahibinden hem de evin satıldığı kişiden alınmış olur. Bu yüzden TOKİ evini borçlarını ödemeden yasal yollarla güvenilir bir şekilde satmak mümkün değildir.

TOKİ evine icra gelmesi, özellikle de söz konusu olan TOKİ evinin borçları bitmişse mümkündür. Borcu biten TOKİ evleri satılabilir ya da icra konulabilir evlerdir. Bu yüzden TOKİ evine icra gelmesi söz konusu olabilir. Ancak, borcu henüz bitmemiş evlerde ise bu konu, oldukça karmaşıktır ve uzun dava süreçleri sonucunda çözülebilir.

TOKİ evi fiyatları, evin büyüklüğü ve konumu gibi çeşitli faktörlere göre değişmektedir. Buna ek olarak borcu ödenerek satışa sunulmuş olan TOKİ evlerinde de fiyat belirleme konusunda inisiyatif yalnızca mülk sahibine aittir.

 


 


Geri Dön