Toki

TOKİ konutlarındaki aidatlara yüzde 100'e varan zam! Site sakinleri 'Ödemeyeceğiz' dedi! 

Kentsel dönüşüm kapsamında Esenler 15 Temmuz Mahallesi'ne yapılan TOKİ konutlarında oturan site sakinleri, aidatlara yapılan yüzde 100'e yakın zamlara karşı tepki gösterdi ve zammın geri çekilmesini talep etti. İşte ayrıntılar...

Esenler Belediyesi iştirak şirketlerinden Esenler Kentsel Dönüşüm Merkezi (ESKON A.Ş.) ve TOKİ tarafından 15 Temmuz Mahallesi'nde 4 etap şeklinde inşasına başlanan toplamda 150 blok ve 7 bin konutun bulunduğu TOKİ konutlarının ilk iki etabı tamamlandı. Esenler TOKİ sitelerinde 2+1 dairenin aidatı 770 TL'den 1.470 TL'ye, 3+1 konutn aidatı ise 830 liradan bin 593 liraya yükseltildi. 

Kentsel dönüşüm  çerçevesinde Esenler 15 Temmuz Mahallesi'nde inşa edilen TOKİ konutlarında oturan site sakinleri, aidatlara yapılan yüzde 100'e yakın zamlara tepki gösterdi. Esenler Belediyesi iştirak şirketlerinden Esenler Kentsel Dönüşüm Merkezi (ESKON A.Ş.) önünde bir araya gelen site sakinleri tarafından, zammın geri alınması talep edildi. 

Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre; uygulanan zamlara tepki gösteren Hanife Ceylan Adıgüzel, aidatların ilk girdiklerinde 400 TL seviyesinde olduğunu belirtti ve "Ardından 800 oldu şimdi de bin 600 TL'ye yükseldi. Zam yapılmasına rağmen öyle bir hizmet almıyoruz. Çünkü burası site değil, mahalle. Belediyenin sunması gerektiği hizmeti, site olarak biz karşılıyor gibi oluyoruz. Ancak burada güvenlik, Herhangi bir sosyal donatı alanı bulunmuyor. Yani bir bedel ödeyeceğimiz bir hizmet yok" ifadelerini kullandı. 

Adıgüzel, bu aidatları ödemek istemediklerini ya da hizmet almak istediklerini söyledi. 

848 lira aidat ödediğini şimdi ise aidatın bin 594 TL olduğuna dikkat çeken Salim Kaya da zamma tepki gösterdi. Mustafa Kambur da "Bu aidat zamlarını kabul etmiyoruz. Yüzde 100 zam mı olur ya? Siz neye göre yüzde 100 zam uyguluyorsunuz. Biz bunların düzeltilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TOKİ konutları önünde toplanan site sakinleri, "Aidat zamları geri çekilsin", "Zam değil, hizmet istiyoruz", "Vatandaş burada yetkililer nerede?" sloganlarıyla beraber ESKON A.Ş. ofisinin önüne gitti. 

Site sakinleri adına açıklamada bulunan Ersoy Adıgüzel, "Nitelikli bir hizmet verilmeden site aidatlarını ödemek istemiyoruz. İş bilmez ve gözünü kar hırsı bürümüş müteahhitlerin eksik bıraktıklarını biz bitirmek zorunda değiliz. Bizim aidatlarımızla bu eksiklikleri tamamlayamazsınız. Emekli aylığıyla geçinen, Esenler'i vatanı bilmiş, Ali amcanın, Fatma teyzenin ekmek parasını yiyenlerin, buna izin edenlerin yüce Allah katında hesap vereceklerini de unutmamalarını rica ediyoruz buradan. Aidat zamlarının bir an önce geri alınmasını istiyoruz. Aidat zamları geri alınmadığı halde aidatları ödememe gibi bir yola da başvuracağız" ifadelerini kullandı. 

Ocak'ta asgari ücretin İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyetine oranı yüzde 32'ydi, şimdi yüzde 24,6 oldu!

Kahramanmaraş 5 büyüklüğünde sallandı! Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yeni depremler için 3 fay hattını işaret etti! 

Kolon üstüne, kolon eklendi! Görenler hayrete düştü! Yeni konutlar depreme ne kadar dayanıklı?