28 / 04 / 2024

TOKİ Konya Ardıçlı Projesi'nde teslimler Ağustos ayında!

TOKİ Konya Ardıçlı Projesi'nde teslimler Ağustos ayında!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ), Konya Ardıçlı Projesi kapsamında 4. ve 5. etaplarda devam eden çeşitli işlemlerinin ardından bu ay içerisinde belirli bir program dahilinde teslim edileceği belirtildi.



TOKİ'nin sosyal medya hesabından, Konya Ardıçlı Projesi'ne dair bugün bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere yönelik açıklama yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), Konya Ardıçlı Projesi kapsamında 4. ve 5. etaplarda sürdürülen bazı işlemlerden sonra bu ay içerisinde belirli bir program kapsamında, konutların hak sahiplerine teslim edilmesine başlanacağı kaydedildi.

TOKİ'nin dar ve orta gelirli vatandaşların sosyal konut ihtiyaçlarının karşılanması ile deprem bölgesindeki konutların biran önce inşa edilmesi doğrultusundaki çalışmalarını hızla sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, konuta erişmekte zorluk çeken vatandaşları ev sahibi yapabilmek için azami gayret gösterildiği bildirildi.

TOKİ Konya Ardıçlı Projesi nde teslimler Ağustos ayında!

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Konya Ardıçlı projemiz kapsamında bulunan 4. ve 5. Etaplar yapı kullanım izin belgelerinin düzenlenmesi, elektrik abonelik işlemleri, doğal gaz kolon abonelik işlemleri ve asansör yeşil etiketlerinin alınması işlemleri devam etmektedir. Bu işlemlerin ardından ağustos ayı içerisinde belirli bir program dahilinde konutlarımızın hak sahiplerine teslim edilmesine başlanacaktır."

KONYA ARDIÇLI PROJESİ DETAYLARI

Konya Ardıçlı Projesi, Konya’nın merkez ilçesi Selçuklu’da konumlanan bir sosyal konut projesi olarak  TOKİ  tarafından hayata geçirildi. Proje kapsamında toplam 3 bin 500 konut inşa ediliyor. Konut tipleri, 2+1 ve 3+1 olarak değişiyor.

Projenin özellikleri arasında; kafeterya, camii, okul, kreş, yüzme havuzu, spor salonu, sağlık ocağı, ticaret merkezi ve yeşil alanlar bulunuyor.

Proje, Konya’nın en büyük sosyal konut projesi olma özelliği taşıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte binlerce vatandaşın konut sahibi olması hedefleniyor.

TOKİ Konya Ardıçlı Projesi nde teslimler Ağustos ayında!

Konya Ardıçlı Projesi’ne başvurular, 2021 yılında yapıldı. Başvurular, TOKİ’nin resmi internet sitesinden ya da Ziraat Bankası şubelerinden gerçekleştirildi.

Başvuru şartları arasında; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, TOKİ’den daha önce konut satın almamış veya kredi kullanmamış olmak,  Konya il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak üzere ikamet etmek, kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün yahut müstakil bir konutun bulunmaması gibi şartlar arandı.

Başvuru yapan vatandaşlar arasından, konutların hak sahipleri kura ile tespit edildi. Kura çekilişi, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Kura çekilişi, TOKİ’nin resmi internet sitesi ve YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlandı.

TOKİ Konya Ardıçlı Projesi nde teslimler Ağustos ayında!

KONUT FİYATLARI NE KADAR?

Avaztürk'te yer alan detaylara göre, Konya Ardıçlı Projesi’nde bulunan konutların fiyatları, büyüklüklerine ve etaplara göre farklılık gösteriyor. Projenin 4. ve 5. etaplarında yer alan konutların fiyatları şu şekilde;

2+1 konutlar için 149 bin lira ile 180 bin lira arasında
3+1 konutlar için 215 bin lira ile 260 bin lira arasında

Konutların ödeme planları ise şu şekilde:

Peşinat olarak 10 bin lira ile 15 bin lira arasında
Aylık taksit olarak 750 lira ile 1.100 lira arasında
Vade süresi olarak 240 ay
Konutların teslim edilmesiyle beraber hak sahiplerinin hayalleri gerçeğe dönüşecek. Konya Ardıçlı Projesi, hem Konya’nın hem de Türkiye’nin sosyal konut alanındaki önemli bir başarısı olarak tarihe geçecek.

Dolar 2023'ün sonunda tam bu kadar olacak! Elinde doları olanlar hemen bu rakamlara bakın! 20 Ağustos 2023 dolar/TL kuru

Gram altın 1.697 TL! 20 Ağustos 2023 çeyrek, yarım, cumhuriyet altın ne kadar?

Emekliler dikkat! Kök maaşlara düzenleme sinyali! Maaşlar kademeli mi artacak? Ak Parti'den son dakika açıklaması! 


Geri Dön