29 / 04 / 2024

TOKİ Konya Meram 499 konut başvuruları 9 Aralık'ta başlayacak!

TOKİ Konya Meram 499 konut başvuruları 9 Aralık'ta başlayacak!

TOKİ Konya Meram 499 konut başvuruları 9 Aralık'ta başlayacak. Emeklilere özel olarak satışa sunulacak projede başvuru ücreti olarak 500 TL kabul ediliyor.



Konya Meram “Emekli Grubu Konut Projesi” kapsamında hayata geçirilecek 499 tane daire Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca satışa çıkarılıyor. 


TOKİ Konya Meram 499 konut başvuruları 9 Aralık'ta başlayacak. Talep örgütlemesi yöntemiyle geliştirilen projede başvurular 30 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek. 


Yüzde 12 - yüzde 20 peşinatta; kalan bedelin 180 - 240 ay vadelendirildiği  TOKİ  Konya Meram Konutları başvuru bedeli 500 TL olarak belirlendi. Projede 2 oda 1 salon olarak tasarlanan konutlar yer alıyor. 


Konya Meram TOKİ Evleri başvuru işlemlerini T.Halk Bankası A.Ş.’nin Konya İlinde bulunan tüm şubeleri yürütecek. Projenin kura çekimi 2 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek. 


TOKİ Konya Meram başvuru şartları!

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Projenin bulunduğu Konya İl sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu Konya nüfusuna kayıtlı olması,

3. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,

4. Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması,

5. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200 TL olması gerekmektedir (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200 TL olması gerekmektedir.)

6. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.


Konya Meram TOKİ Emekli Konutları başvuru belgeleri!

1. Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

2. Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazı.

(Yukarıda yer alan belgeler dışında gerekli görüldüğünde ek belgeler istenebilecektir.)


Satış duyurusu için tıklayın



Bu haber Hakimiyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, 'Emekliye İkinci Bahar Projesi' kapsamda konut sahibi olmak isteyen emeklilerimiz kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini ifade etti.


EMEKLİYE ÖZEL KONUT PROJESİ

M. Ergün Turan, "Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Ayrıca kendilerinden gelen talep doğrultusunda, 'emeklilerimize özel' konut projeleri geliştiriyoruz” dedi. Turan, başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşların 250 lira civarında düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerin hızlandırıldığına dikkat çekti.


MERAM’A 499 KONUT

Konut sahibi olamamış emeklilerin ev sahibi yapılması amacıyla ilk etapta 17 ilde 4.354 konut yapılacak. Konya için Meram’da 499 konut yapılacağını dile getiren TOKİ Başkanı Ergün, ‘ikinci bahar projesi’ kapsamında konut yapılacak şehirleri şu şekilde sıraladı;

"Bursa-Nilüfer (1.200 konut), Balıkesir-Bandırma-Edincik (32 konut), Karaman-Kırbağ (400 konut), Şanlıurfa-Akabe (304 konut), Konya-Meram (499 konut), Elazığ-Merkez (280 konut), Amasya-Merzifon (150 konut), Kütahya-İnköy (300 konut), Afyonkarahisar-Merkez (300 konut), Karabük-Merkez (426 konut), Çorum-Alaca (35 konut), Erzincan-Yoğurtlu (24 konut), Gaziantep-İslahiye (31 konut), Giresun-Alucra (16 konut), Muğla-Yatağan (79 konut), Sivas-Yenimahalle (184 konut) - Akıncılar (33 konut), Trabzon-Vakfıkebir (47 konut) - Çaykara (14 konut)


KİMLİK KARTI İLE BAŞVURABİLECEKLER

TOKİ, 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile ön talep toplayacak. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde "hak sahibi belirleme kurası çekilerek konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerimizin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerimizle sözleşme imzalanacak.

‘İkinci Bahar Projesi’ kapsamında gerçekleştirilecek TOKİ başvurularında yalnızca konut sahibi olmayan emeklilerin başvuruları dikkate alınacak


Hakimiyet 



Geri Dön