27 / 04 / 2024

TOKİ Körfez İlimtepe'de son dakika müjdesi: 1.3 milyar TL'ye inşa edilecek! Sözleşme imzalandı! 

TOKİ Körfez İlimtepe'de son dakika müjdesi: 1.3 milyar TL'ye inşa edilecek! Sözleşme imzalandı! 

Geçtiğimiz 2 seneden bugüne, ihaleye çıkan ancak çeşitli nedenlerle ihalesi iptal edilen ve daha önce artan maliyetler nedeniyle müteahhidin iş bıraktığı TOKİ İlimtepe Konutlarında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için imzalar atıldı. İşte ayrıntılar... 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kocaeli’de yapılacak olan ve çeşitli sebeplerle ihalesi iptal edilen sosyal konut projelerinin akıbeti merak ediliyordu. 

Geçen Mayıs'ta yapılan ihalelerden netice alınamayınca ileri bir tarihe ertelenme yapılmış, son ihalesinde de teklif gelmemesi nedeniyle iptal edilen  TOKİ  konutları için sonuç geldi. 

TOKİ Körfez İlimtepe de son dakika müjdesi: 1.3 milyar TL ye inşa edilecek! Sözleşme imzalandı! 

1.3 MİLYAR TL'LİK İHALE

En Kocaeli'den Talha Yıldırım'ın haberine göre; TOKİ'nin İlimtepe'de inşa edeceği 2. Etap 1. Bölge, 2. Etap 2. bölge, 3. Etap ve 4. Etap projeleri çerçevesinde Körfez'deki yeni 2 bin 94 afet konut için beklenen son dakika gelişmesi açıklandı. 

TOKİ Körfez İlimtepe Konutları 3. Etap ihalesini bir firmanın kazandığı açıklandı. 

27 Eylül 2023'te yapılan ihale için 3 firma döküman satın alırken ihaleye sadece 1 firmadan teklif geldi. Yaklaşık bedeli 1 milyar 300 milyon 101 bin Türk Lirası olan konut ihalesi için teklifi veren firma MS Mega Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Arsaş Demir Çelik İnşaat Yapı Malzemeleri Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş olarak açıklandı. 

TOKİ Körfez İlimtepe de son dakika müjdesi: 1.3 milyar TL ye inşa edilecek! Sözleşme imzalandı! 

520 ADET KONUT İNŞA EDİLECEK 

İlimtepe Mahallesi 3. Etap çerçevesinde 520 adet konut, 1 adet 24 derslikli ilkokul, 1 adet 24 derslikli ortaokul ve 1 adet cami inşa edilecek. 

Söz konusu inşaat işi için MS Mega Yapı ve Arsaş Demir Çelik tarafından 1 milyar 328 milyon 922 bin Türk Lirası teklif verildi. 

Yapımı 550 gün olarak belirtilen konutlar için firmalar ile 19 Aralık 2023 tarihinde sözleşme imzalandığı ifade edildi. 

TOKİ'den Şubat 2024 müjdesi! 8 yeni projede 2 bin 979 konut geliyor!

İstanbul'un 5 ilçesinde kentsel dönüşüm projelerine karşı 43 iptal davası açıldı! 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!


Geri Dön