Toki

TOKİ kura asil olarak hak sahibi oldunuz ne demek? TOKİ'den çıkan evi kiraya verebiliyor musun?

TOKİ kuraları bilindiği üzere milyonlarca kişinin gündemini oluşturmaktadır. Bu kapsamda TOKİ konut sahibi olacak kişilerin sorduğu sorularda da geniş yer kaplamaktadır. İşte o sorulardan bazıları!Ancak satışa yönelik zorunlu hallerde TOKİ Genel Müdürlüğü süreci devralarak konuyla ilgili çözüm üretir

TOKİ EVLERİ SATILABİLİR Mİ?

TOKİ evleri, dar gelirli haneler için sosyal konut kapsamında inşa edildiği zaman taksit sayısı tamamlanana kadar satılamamaktadır. Ancak satışa yönelik zorunlu hallerde TOKİ Genel Müdürlüğü süreci devralarak konuyla ilgili çözüm üretir.

Peki “TOKİ kura asil olarak hak sahibi oldunuz ne demek? TOKİ'den çıkan evi kiraya verebiliyor musun?” İşte bu ve benzeri soruların merak edilen yanıtları…

TOKİ ARSA BAŞVURU PARA İADESİ NE ZAMAN OLACAK? TOKİ 500 TL İADESİ NASISL ALINIR?

TOKİ arsa çekiliş sonrasında hak sahibi olamayan ya da başvurularını iptal eden kişiler, başvuru ücreti iadelerini çekiliş tarihinden sonraki 5 gün içerisinde alabilirler. Para iadeler, ATM'lerden IBAN numaraları kullanarak alınabilir.

TOKİ arsa, konut başvuru ücreti iadeleri için Halkbank ve Ziraat Bankası hizmet veriyor. Vatandaşlar kimlik bilgileri ile bu bankaların şubelerinden ya da Halkbank'ın internet adreslerinden iade başvurusu yapabilirler.

TOKİ’DEN ÇIKAN EVİ KİRAYA VEREBİLİYOR MUSUN?

Standart konut projelerinde de konut sahipleri konutlarını kiraya verebilirler. İstisnai olan durumlar da 3+1 konutlarda ise kiraya verilebilmesi konusunda TOKİ idaresi inisiyatifine bırakılmıştır.

TOKİ KURA ASİL OLARAK HAK SAHİBİ OLDUNUZ NE DEMEK?

Böyle bir ibare ile karşı karşıya kaldıysanız, TOKİ kura çekilişinde ev veyahut arsa almaya hak sahibi olduğunuz anlamına gelir. TOKİ kura çekilişinde ismi çıkan vatandaşlar, e-devlet sistemi üzerinden ya da SMS ile bilgilendirme alacaklardır. TOKİ kura çekilişinde adı çıkan kişiler, ilk olarak sözleşme imzalayacaktır. Daha sonra da belirlenen tarihlerde de TOKİ konut peşinatı olan yüzde 10'luk kısmı da bankaya yatırmaları gerekecektir.

TOKİ İSTANBUL KURA TARİHLERİ!

İşte İstanbul’da yapılacak olan konutların çekiliş tarihlerine dair ayrıntılar;

30 Mart 2023: Çatalca 540 konut

30 Mart 2023: Silivri Selimpaşa 200 konut

1 ile 19 Nisan 2023 tarihleri arasında, Arnavutköy, Başakşehir, Esenler 28 bin 340 konut