Toki

TOKİ kura sonuçları İstanbul ne zaman açıklanacak?

TOKİ il il kura sonuçları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki “TOKİ kura sonuçları İstanbul ne zaman açıklanacak?” İşte bu soruların yanıtları!Bu bilgilere göre 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içinde belli olacak

TOKİ KURALARI 2023 MART AYINDA SON BULACAK?

TOKİ sosyal konut kura çekilişi 6 ay içinde tamamlanacak. Bu bilgilere göre 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içinde belli olacak.

İşte merak edilen diğer detaylar…

TOKİ KURA SONUÇLARI İSTANBUL NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TOKİ kura takvimi haftalık bir şekilde açıklanacaktır. İlk önce Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi kura takvimi belirlendi. Daha sonra da İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirler için kura takvimi açıklanacak ancak kura takvimi net bir şekilde belli olmadı.

2022 TOKİ ARSA BAŞVURULARI NE ZAMAN?

İlk Evim Arsa başvurusunun nasıl yapıldığı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. TOKİ arsa başvuruları, 10 Ekim 2022 tarihinde başladı. İlk başta bitiş süresi 7 Kasım olarak belirtilmişti ancak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürenin 15 Kasım'a kadar uzatıldığını duyurdu. TOKİ arsa başvuruları e-devlet üzerinden ve Ziraat Bankası şubelerinden yapılacaktır.

TOKİ BAŞVURUNUN ONAYLANDIĞINI NASIL ANLAŞILIR?

TOKİ kura çekilişleri gündemde yer alırken, vatandaşlar başvurularının sonuçlarını nasıl öğrenebileceklerini bilmek istiyor. E-devlet üzerinden emekli, engelli genç ve diğer kategorilerden herhangi birini seçen ve başvuru yapmış kişiler bu işlemi sorgulayabilir. E-devlet sisteminden yapılan TOKİ başvurusu sonrasında "Başvuru listesi" adlı sayfadan başvuru durumunu takip edebilirsiniz.

TOKİ ARSAYA PREFABRİK EV YAPILIR MI?

TOKİ arsasına prefabrik ev yapılır mı, yapılmaz mı şu aralar sorulan sorular arasında yer alıyor. TOKİ arsasına prefabrik konut yaptırmak isteyen vatandaşlar, hazırlanan proje dosyasını arsanın bulunduğu belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü'ne göndermeleri ya da vermeleri gerekmektedir. Verilen bu dosyanın onay alması da işlem sonunda önem arz ediyor. Belediye proje dosyasını detaylı bir şekilde inceleyip onay verdikten hemen sonra prefabrik ev kurulum işlemi gerçekleşebilir.

TOKİ PEŞİNAT ÖDENMEZSE NE OLUR?

TOKİ peşinat ödenmezse ne olur sorusu sıklıkla sorulan sorulardan bir tanesidir. TOKİ kurasında ismi çıkan vatandaşlar, iki taksit ve üzerinde ödeme yapmazlar ise iki adet ihtarname gönderilir, 30 günlük süre dolduktan hemen sonra banka aracılığı ile TOKİ idaresine tüm dosyaların gönderilmesiyle beraber yasal işlem süreci başlar ve dava sonuçlanıncaya kadar tahliye işlemi gerçekleştirilir.

TOKİ Kahramanmaraş kura çekimi ne zaman?

Onaylanan doğalgaz yardımı nasıl alınır?

Aile sosyal yardım ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ayın kaçında yatıyor?