Toki

TOKİ kura sonuçlarına nereden bakılır? TOKİ İstanbul Avrupa Yakası çekilişi ne zaman? Asil olarak hak sahibi ne demek?

TOKİ kura çekilişleri, başvuruda bulunan vatandaşların gündemini oluşturuyor. Bu konuda merak edilen kura soruları yanıtlarını arıyor. İşte merak edilenler!

TOKİ KURA SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR?

TOKİ sonuçlarına e-Devlet Kapısı üzerinden, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sekmesine girilir daha sonra da “Kuralı Satış Projeleri İçin Kura Sonucu Sorgulama” bölümüne girilerek istenilen işlem yapılır.

İşte TOKİ kura çekilişlerine dair merak edilen detaylar…

TOKİ İSTANBUL AVRUPA YAKASI ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ İstanbul Avrupa Yakası çekilişleri merakla araştırılıyor. Bu konuda TOKİ'den yapılan açıklamada şu şekildedir; "T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 50.000 Sosyal Konut Projesi bağlamında, İstanbul Tuzla Aydınlı Mah. Konaşlı Mevki 508 Adet Konut Projesi'nde inşa ettirilen; 2+1 nitelikli 218 adet ve 3+1 nitelikli 290 adet olmak üzere toplamda 508 adet konutun hak sahipleri arasından Konut Belirleme Kurası düzenlenmiştir. 30 Kasım 2022 tarihi Çarşamba gününde, saat 11.00'de gerçekleştirilecektir."

ASİL OLARAK HAK SAHİBİ NE DEMEK?

Asıl hak sahibi; olarak adı geçen kişi muvazzaf ya da emekli subayın kendisidir.

1.ASIL HAK SAHİBİNİN EŞİ: Asıl hak sahibinin vefatı durumunda eşlerin hak sahipliği evleninceye kadar devam etmektedir. Eşin yeniden evlenmesi halinde kart hakkı sona erer. Yeni evliliklerinden sonra boşansalar bile hak sahibi olunmaz.

TOKİ ÇIKTIĞINI NASIL ÖĞRENİRİM?

TOKİ sorgulaması işlemi e-devlet üzerinden yapılır. Bu işlemi yapmak için öncelikle e-devlete giriş yapılmalıdır. Sisteme girildikten sonra arama butonuna “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)” sayfasına geçilmelidir. Oradan da konut başvurusu seçilir. Karşınıza çıkan sayfada başvuru bilgilendirme formunu göreceksiniz, bu form okunduktan sonra “Devam et” diye belirtilen butona tıklanır. Sonra da gelen sayfada bulunuyorsa mevcut başvurular görülebilir.

TOKİ SÖZLEŞMENİN FEHİ HALİNDE TAKSİTLER İADE EDİLİR Mİ?

TOKİ sözleşmenin herhangi bir nedenle iptali halinde ödenen taksitler geri alınabilir mi? sorusu şu sıralarda sık sık sorulmaktadır. TOKİ sözleşmenin feshi halinde başvuru bedeli, peşinat ve taksitler; masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilmektedir.

Asgari ücret için ilk adım atılacak! Asgari ücret 2023 ilk toplantı ne zaman yapılacak?

Emekliye büyük zam! TEB promosyon yarışında diğer bankaları solladı! İşte TEB emekli promosyonu!