Toki

TOKİ kurada ismi çıkanlar ne yapacak 2023? TOKİ çıktığını nasıl anlarız?

TOKİ kura sonuçlarında ismi çıkan kişiler merakla bazı sorularına yanıt aramaktadır. İşte o sorulardan bazıları!Sosyal konut projelerinde devir hakkı bulunmuyor

TOKİ'DEN ALDIĞIN EVİ KİRAYA VEREBİLİYOR MUSUN?

TOKİ konutlarının kiraya vermesinde bir engel söz konusu değildir. Sosyal konut projelerinde devir hakkı bulunmuyor. Eğer böyle bir durum söz konusu olursa ve tespit edilirse, konuta el konur. Bu konut projeleri, evi olmayan kişilere ev alma imkanından yararlanılması için hayata geçirilmektedir.

Peki “TOKİ kurada ismi çıkanlar ne yapacak 2023? TOKİ çıktığını nasıl anlarız?” İşte TOKİ konutlarına ve kuralarına dair araştırılan soruların yanıtları…

TOKİ KURADA İSMİ ÇIKANLAR NE YAPACAK 2023?

TOKİ kura çekilişinde ismi çıkan vatandaşlar, e-devlet sistemi üzerinden ya da SMS ile bilgilendirme alabilecekler. TOKİ çekilişinde adı çıkanlar, ilk olarak sözleşmelerini imzalayacak. Daha sonra belirlenen tarihlerde TOKİ konut peşinatı olan yüzde 10'luk kısmı bankaya yatırılmaları gerekmektedir.

TOKİ EVLERİ PEŞİN OLARAK ALINIR MI?

TOKİ konut bedelinin tamamı peşin olarak ödenebilerek satış işlemi yapılabilir.

TOKİ KAÇ YIL SATILMAZ?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut söz konusu kiraya verme ile ilgili olarak şu açıklamaları yapmıştır; "TOKİ konut borcu bitmeden satılmaz. Borcunu kapatma olanağı vermediği süre boyunca borç kapatılıp da satılamaz aslında. Bu yüzden de biz belki 3 ile 4 yıl gibi bir süre boyunca borcunu kapatmasına müsaade etmeden biz o satış yapma imkanı kişilerin elinden alınır.”

TOKİ ÇIKTIĞINI NASIL ANLARIZ?

TOKİ çekiliş sonuçları, neticelerini noter huzurunda belirlenmesinden sonra Toki.gov.tr internet adresi üzerinden öğrenilebilir. TOKİ çekiliş sonuçları için T.C Kimlik Numarası yeterli olmaktadır. TOKİ çekilişleri Toplu Konut İdaresi'nin sosyal medya hesapları ile canlı bir şekilde takip edilebilir.

GELİRİ OLMAYAN GENÇ TOKİ'YE BAŞVURABİLİR Mİ?

Geliri olmayan gençler bu konut projelerine başvurabilir mi? TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre; Söz konusu bu projelere başvuru için asgari gelir düzeyi belirlenmemiştir.

TOKİ 500 TL İADESİ NASISL ALINIR?

TOKİ arsa çekilişinde hak sahibi olamayan ya da başvurularını iptal eden kişiler, başvuru ücreti iadelerini çekiliş tarihinden sonraki 5 gün içinde alabilirler. Para iadeler, ATM'lerden IBAN numaraları kullanarak alınabilir.