Kent Haberleri

TOKİ kuralarında son dakika! Başakşehir, Esenler, Çatalca, Tuzla, Silivri, Arnavutköy Nisan 2023 kura sonuçları!

TOKİ kuralarında son dakika... Başakşehir, Esenler, Çatalca, Tuzla, Silivri, Arnavutköy Nisan 2023 kura sonuçları...Verilen detaylara göre, TOKİ kura sonuçları Arnavutköy Başakşehir Esenler ilçeleri için belli oldu ve e-Devlet'te de yayımlandı

TOKİ İstanbul 2023 kura çekilişi 2 gün erken tamamlanarak tüm Türkiye'de 250 bin hak sahibi de belli oldu. Verilen detaylara göre, TOKİ kura sonuçları Arnavutköy Başakşehir Esenler ilçeleri için belli oldu ve e-Devlet'te de yayımlandı. 

TOKİ kuralarında son dakika... Başakşehir, Esenler, Çatalca, Tuzla, Silivri, Arnavutköy Nisan 2023 kura sonuçları...

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, TOKİ İstanbul kura çekilişinin son etabı tamamlandı. Böylelikle TOKİ İstanbul kuraları kapsamında 50 bin, Türkiye genelinde de 250 bin sosyal konutun hak sahibi belirlendi. TOKİ 2023 kura sonuçları için aramalar da sıklaşırken, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi ile hayata geçirilecek olan 250 bin konutun hak sahibi olup olunmadığını vatandaşlar e-Devlet sorgulama ekranı üzerinden öğrenilebiliyor.

TOKİ İSTANBUL 2023 KURA SONUÇLARI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının koordinesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim İlk İşyerim" Projesi kapsamında bugün Avrupa Yakası'ndaki üç ilçede toplam 28 bin 340 konutun TOKİ İstanbul kura çekilişleri de tamamlandı.

TOKİ SONUÇLARI NOTER ONAYINDAN GEÇTİ VE E-DEVLET'E YANSIDI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul kura çekimi 16 Mart tarihinde Anadolu yakasında TOKİ Tuzla kura çekimi ile başlamış ve Çatalca kura çekimi ve Silivri kura çekimi ile Avrupa yakasına geçmişti. Yine verilen detaylara göre, Avrupa Yakası'ndaki kuraların son etabı da Arnavutköy Başakşehir Esenler ilçelerinde sürdü. TOKİ sonuçları mega kent İstanbul'da çekilen son sosyal konut kuraları ile tamamlandı ve İstanbul genelinde 50 bin konutun, Türkiye genelinde de 250 bin konutun hak sahipleri belli oldu. hak sahibini belirleyen bu kuraların tamamlanmasıyla noter onayından geçtikten sonra e-Devlet sorgulama ekranlarına da yansıdı. 

TOKİ PROJELERİ EN GEÇ İKİ YIL SONRA TESLİM EDİLECEK

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, TOKİ projeleri iki yılda inşa edilip hak sahiplerine teslim edilecek.

TOKİ İSTANBUL BAŞVURU SAYISI 1 MİLYONU AŞTI

Arnavutköy Başakşehir Esenler ilçelerinde inşa edilecek 28 bin 340 sosyal konut için toplamda 738 bin 991 adet başvuru geldi. TOKİ İstanbul kuraları kapsamındaki toplam 50 bin konut için 1 milyon 525 bin 110 başvuru alındı.


TOKİ SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Paylaşılan detaylara göre, TOKİ sonuçları e-Devlet üzerinden "Talep Toplama Projeleri İçin Hak Sahipliği Kura Sonucu Sorgulama" ekranı vasıtasıyla kontrol edilebilecek. Şimdiye kadar çekilişi tamamlanan konutlar için TOKİ kura sonuçları sorgulama ekranı ile hak sahibi olup olmadığınızı öğrenmeniz mümkün.

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin Temmuz 2023 zammı tek tek hesaplandı! Hemen en düşük emekli maaşına bakın!

1 doların ne kadar olacağı tek tek açıklandı! Kıyıda köşede doları olanlar her şeyi bırakın hemen bu rakama bakın!

Altını olanlar aman dikkat! Altın bugün ne kadar? İşte 18 Nisan 2023 anlık altın fiyatları