27 / 04 / 2024

TOKİ mağdurları Meclis'te! Dursun Ataş: TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde KDV yüzde 1'e düşürülmeli!

TOKİ mağdurları Meclis'te! Dursun Ataş: TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde KDV yüzde 1'e düşürülmeli!

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurları son zamanlarda gündemden düşmüyor. Şimdi de İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, konuyu Meclis gündemine taşıdı. İşte Dursun Ataş'ın o açıklaması...



Son günlerde  TOKİ  projelerine başvuran vatandaşların mağduriyetleri sık sık gündem oluyor. Özellikle TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurları yaptıkları eylemlerle taleplerini dile getiriyor. 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da konutu Meclis gündemine taşıdı. Ataş, konuyla ilgili yaptığı açıklamasına vatandaşların TOKİ mağduriyetlerinin yıllardır bitmediğinin altını çizerek başladı. 

TOKİ mağdurları Meclis te! Dursun Ataş: TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde KDV yüzde 1 e düşürülmeli!

Söz konusu açıklamasında "Ülkemizin her yanında olduğu gibi Kayseri'de de hemşehrilerim TOKİ tarafından mağdur ediliyor. TOKİ’nin 2019 yılında başlattığı 100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi kapsamında hak sahibi olan vatandaşlarımızın hem konutları teslim edilmemiş hem başvuru şartlarında yüzde 1 olan KDV oranı yüzde 10’a yükseltimiş hem de sabit ödeme sözü tutulmayarak altı aylık dilimlerle memur maaşına endeksli zam yapılıyor" ifadelerine yer veren Dursun Ataş, bu insanların zaten dar gelirli olmaları sebebiyle ödemeleri yapamadıklarını dile getirdi. 

İYİ Partili Dursun Ataş, TOKİ'den ev sahibi olan vatandaşlara 4 sene önce verilen sabit ödeme sözünün tutulması gerektiğini belirtti. 

Ataş, söz konusu açıklamasını "Başvuru şartlarında olduğu gibi KDV yüzde 1’e düşürülmeli ve konutları bir an önce teslim edilmeli" diyerek tamamladı. 

TOKİ mağdurları Meclis te! Dursun Ataş: TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde KDV yüzde 1 e düşürülmeli!

Bunların yanı sıra, geçtiğimiz günlerde TOKİ mağdurları 3 farklı şehirde eylem gerçekleştirdi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 2019'da başlattığı “100 bin alt gelir grubu sosyal konut projesi” kapsamında hak sahibi olan, fakat evlerinin 5 senedir teslim edilmemesi ve ev fiyatları ile taksitlere gelen zamlar sebebiyle mağdur olduklarını belirten TOKİ mağdurları, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. 

TOKİ mağdurları adına açıklama yapan Fırat Balta, "2019 senesinde verilen sözler yerine getirilmedi. Sabit taksit hakkımızı elimizden aldılar, bize maliyetlerin yansıtılmayacağını söyleyen Murat Kurum sözünü tutmadı" dedi.

Ayrıca, geçtiğimiz haftalarda Murat Kurum ile bir araya gelen TOKİ mağdurları taleplerini tek tek açıkladı. Daha önce sabit taksit ile açıklanan fakat sonrasında senede iki defa memur maaşına endeksle zam geleceği açıklanan TOKİ konutları için mağdurların sabit taksit ödeme talebi, Murat Kurum tarafından kabul edilmedi.

A101, 2 Mart 2024 aktüel kataloğunda bu cumartesi neler var? A101'de cumartesi indirimi ve fiyat listesi kataloğu!

Bakır hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Hurda fiyatları resmen uçtu! 29 Şubat 2024 hurda fiyat listesi 

THY- Emlak Konut GYO Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 1. Kısım için imzalar atıldı! Yenişehir Evleri'nde flaş gelişme!


Geri Dön