Toki

TOKİ mağdurlarından isyan: Mağdurlar burada Murat Kurum nerede? 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarının zamanında teslim edilmemesi, konut fiyatlarına ve taksitlere yapılan zamlar sebebiyle mağdur olan vatandaşlar Maltepe Meydanı'nda eylem yaptı. 

Merakla beklenen 31 Mart seçimleri öncesi sık sık eylem yapan TOKİ mağdurları uzun bir aradan sonra yeniden sokağa çıktı. Konu ile Konutlarının zamanında teslim edilememesi, konut fiyatlarına ve taksitlere gelen zamlar sebebiyle mağdur olan yurttaşlar Maltepe Meydanı'nda protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Yürüyüşleri polis ekipleri tarafından engellenen vatandaşlar yürüme izinlerinin olduğunu fakat dün gece gerekçesiz iptal edildiğini dile getirdi. Polis ve eylemciler arasında uzun süre devam eden  konuşmalar sonrası polis eylemcilerden slogan atmamalarını, topluca yürümemelerini ve basın açıklaması yaptıkları alanda yapmalarını istedi fakat mağdurlar bunu kabul etmedi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurlarından Barış Coşkun "Biz valilikten ve emniyetten gerekli izinlerimizi aldık arkadaşım bana telefondan izin dokümanlarını da gösterdi fakat dün akşam gelen telefonla söz konusu yürüyüşün iptal edilmesi gerektiğini dile getirdi. Artık emniyet açısından mı bir sorun teşkil etti yoksa kalabalığın fazla olmasından mı ürktüler bilemiyorum" dedi.

“TORUNUMUN TORUNU EVLENDİĞİNDE BİLE TOKİ’LER BİZE VERİLMEYECEK DİYE KORKUYORUM”

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağduru bir vatandaş da açıklamasında  “2019 yılında yazıldık o zaman sabit taksitti. O zaman torunum bekardı. Benim torunum evlendi onun da bebeği 9 aylık oldu. Torunumun torunu da evlendiğinde bile bu evler bize verilmeyecek diye korkuyorum" dedi.

“MAĞDURLAR BURADA MURAT KURUM NEREDE?”


Meydana yürümek için toplanan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları uzun bir süre polis engeline takıldı. Mağdurlar ve polis ekipleri arasında uzun süre boyunca devam eden tartışmalardan sonra alana İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu da toplanan vatandaşlara  katıldı. 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Türkoğlu ve polis memurları arasında geçen konuşmada polis memuru herhangi bir yürüyüşe izin verilmeyeceğini, basın açıklamasını bulundukları noktada yapmalarını söyledi. Selçuk Türkoğlu da ”Arkadaşlar basın açıklaması için bir yer belirlemişler o bölgeye uçarak mı gidecekler? Ben buradan yürüyeceğim kimseyi engelleyemeyiz. Yurttaşın sokakta yürümesi de mi yasak?”dedi.

Anlaşmaya varılmasından sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları toplu bir şekilde meydana yürümeye başladı. Yürüyüş sırasında TOKİ mağdurları "Mağdurlar burada Murat Kurum nerede?" şeklinde slogan  da attılar.

“PARALARI ÖDEYEMEYECEK DURUMDAYIZ”

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları yapılan basın açıklamasında "2019’da bizlere, barınma hakkımız olan konutlar kura yoluyla tayin etmek istediler. 210 bin Türk Lirası ve 150 bin liralık dairelerimizi sabit taksitle bize vermek istediler biz de sözleşmeye imzamızı attık. Bizlere yüzde 10 peşinatla konut sahibi olabilirsiniz dediler. Şimdi bizlerden 2.5 milyon TL ile 3.5 milyon TL arasında bir para istiyorlar. Biz dar gelirli yurttaşlar olarak bu paraları ödeyemeyecek durumdayız. Sayın Murat Kurum seçim öncesi çeşitli haber kanallarında bizden ön peşinat olarak 75 bin Türk Lirası  istediğini söyledi" ifadelerini kullandı.

“MAÇ BAŞLADIKTAN SONRA KURALLARI DEĞİŞTİRİYORSUNUZ”


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurlarına destek olmak için yurttaşlara katılan İYİ Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu da şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanı 2019’da bir toplu konut projesi başlattı. Siyaseten de bunun karşılığını fazlasıyla aldı. O zaman 'Sosyal devlet dar, sabit gelirli vatandaşlarının barınma sorununu çözmek zorunda' ifadelerini kullandı. E çözün o zaman kardeşim. 2019 yılının rakamlarıyla 250-300 bin Türk Lirası olarak konutlar yapılacağı belirtildi. Sabit taksit olacak, 0,49 faiz oranı olacak KDV yüzde 1 şeklinde olacak dendi. Bu bir nevi devletin verdiği sözdür.  Buradaki vatandaş memleketin geliri yüksek yurttaşı değil ki. Zaten hak sahiplerini dar, sabit gelirli yurttaşlardan seçtiniz. Doğrusu da buydu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tüccar, bir müteahhitlik firması bir yapı şirketi değil ki müteahhit gibi davransın. O zamanlar o şartlarla ve bu insanların umutlarıyla, dualarıyla işe başladınız. Şimdi de maç başladıktan sonra kuralları değiştiriyorsunuz.?" 

 

Reel konut fiyat endeksi gerilemeye devam ediyor!

Akbank'tan promosyona zam açıklaması

İş Bankası'ndan kira açıklaması. 1000 TL kazandıracak