29 / 04 / 2024

TOKİ Maltepe kentsel dönüşüm projesinde inşaat başlıyor!

TOKİ Maltepe kentsel dönüşüm projesinde inşaat başlıyor!

TOKİ Maltepe kentsel dönüşüm projesi için inşaat çalışmaları başlıyor. Projede teslimler 2019 Nisan'da yapılacak..



T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, İstanbul Maltepe'ye bağlı Başıbüyük Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında toplu konut inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapılıyor.

 

Maltepe'ye 305 konut geliyor

Kentsel dönüşüm kapsamında 305 konutun inşa edileceği proje 20 bloktan meydana geliyor.  TOKİ  mülkiyetinde olan proje alanı 27 bin 920 metrekare büyüklüğüne sahip. 

 

Proje kapsamında 201 kapalı otopark ve 22 açık otopark olmak üzere toplam 223 adet araçlık otopark inşa edilecek. Bunların 20 tanesi engelli otoparkı olacak. Proje, 34 milyon 112 bin TL'ye mal olacak.

 

2019 Nisan'da teslim

16 ayda tamamlanması planlanan proje için bu süre içerisinde kazı ve hafriyat işlemleri ile üstyapı inşaatı çalışmaları eşzamanlı olarak devam edecek.

 

Sene sonuna kadar gerekli izinler alındıktan sonra arazi hazırlığı, altyapı işleri ve kaba inşaat çalışmaları 2018 itibari ile başlayacak. Kaba inşaat 2018 yılının Temmuz ayına kadar tamamlanacak. Akabinde ince inşaat işlerine başlanılacak olan projede konutlar 2019 yılının Nisan ayında oturuma açılacak.

 

İhalesi Ağustos'ta yapıldı

İhalesi geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan proje için en yüksek teklifi 85 milyon 700 bin lira ile Yılkanur İnş. San ve Tic. AŞ & Bemak Asfalt Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı vermişti.

 

Projede toplumsal ve mekansal çeşitlilik ile yapı yoğunluğu dikkate alınarak mahalle kültürünün yaşatılmasını amaçladıklarını söyleyen Ergün Turan, "Başıbüyük Kentsel Dönüşüm Projesi'nin en önemli özelliği, planlama çalışmalarının semt bütününde yaşayan insanlarla, yaşam kalitesinin artırılması yönünde bir uzlaşma ve katılım ortamının sağlanmasıyla gerçekleştirilmesidir." şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.
 

 

TOKİ Maltepe kentsel dönüşüm projesinde inşaat başlıyor!

 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön