01 / 05 / 2024

TOKİ Mamak Kusunlar Konutları için ödemeler yapıldı!

TOKİ Mamak Kusunlar Konutları için ödemeler yapıldı!

Mamak'taki TOKİ Kusunlar'dan, 480 konut için uzlaşma sağlandığını bildiren Gökçek, tapu devrini Büyükşehir'e yapan vatandaşların mülk bedellerinin geciktirilmeden banka hesaplarına yatırıldığını söyledi.



Konut karşılığı yapılan sözleşmeler kapsamında,  TOKİ  Kusunlar'dan, çoğunluğu 80 metrekare olmak üzere 60 ila 120 metrekarelik daireler ile belgesiz tesislerden toplam 480 konut için uzlaşma sağlandığını bildiren Gökçek, yapılan satış sözleşmeleri sonucunda da tapu devrini Büyükşehir'e yapan vatandaşların mülk bedellerinin geciktirilmeden banka hesaplarına yatırıldığını söyledi. Yıkım çalışmalarının ardından, bölgenin farklı bir görünüme kavuşturularak cazibe merkezi haline getirileceğini ifade eden Başkan Gökçek, bölgeye İnanç, İlim, Tarih ve Ferman müzeleri yapılacağını ifade etti.


Büyükşehir tarafından bugüne kadar toplam 128 milyon liralık kamulaştırma harcaması yapıldı. Geriye kalan taşınmazlar için ise tamamıyla uzlaşma sağlanması halinde yaklaşık 252 milyon liralık harcama yapılmış olacak.


Sabah


Geri Dön