28 / 04 / 2024

TOKİ Mart 2024 projelerine başvurmak isteyenler aman dikkat! e-Devletten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor?

TOKİ Mart 2024 projelerine başvurmak isteyenler aman dikkat! e-Devletten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor?

TOKİ'nin satışları devam eden yeni projelerine başvurmak isteyenler söz konusu başvuruları nasıl yapacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki e-Devletten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor?



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı düşük taksitler ve düşük peşinatlarla konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için Türkiye'nin dört bir yanındaki yeni projelerini peş peşe açıklıyor. Peki e-Devletten adım adım  TOKİ  başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ'nin 1+1, 2+1, ve 3+1 konut tipleri için nasıl başvuru yapılabilir?

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? E-DEVLET ÜZERİNDEN ADIM ADIM TOKİ BAŞVURUSU 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın projelerine başvurusu yapmak isteyenler söz konusu başvuruları e-Devlet üzerinden  gerçekleştirebiliyor.

E-devlet üzerinden başvuru yapmak için şu adımları takip etmek gerekiyor:

Öncelikle başvuru yapmak için e-devlet sistemine giriş yapıp arama kısmından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sayfasına girilir. Konut Başvurusu seçimi yapılarak açılmış olan sayfada başvuru bilgilendirme formu okunur ve akabinde de devam et butonu tıklanır.

TOKİ Mart 2024 projelerine başvurmak isteyenler aman dikkat! e-Devletten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor?

Ardından açılmış olan sayfada eğer varsa yapılan mevcut başvurular görüntülenir. Yeni başvuru yapmak için de sağ üst kısımda yer alan Yeni Başvuru seçeneğine tıklanıp başvuru aşamasına geçilir.

Yapılan başvurunun ilk adımında tercih edilen sosyal konut projelerinden, başvurulmak istenen projenin seçimi yapılarak, sayfanın alt kısmındaki `Devam et` butonuna tıklanır. Proje seçildikten sonraki adım konut tipi seçimi. Burada da konut tipi seçilir ve ardından işleme devam edilir.

Yapılan başvuruların 3. adımında `Bilgilendirme ve Onay` sayfası açılıyor. Söz konusu bu sayfadaki bilgileri kontrol edip  bilgilendirme metnini dikkatlice okuduktan sonra alt bölümde yer alan `Yukarıdaki bilgilendirmeyi okudum...` biçiminde devam eden alan işaretlenir bir sonraki aşamaya geçilir.

4. aşama: `Başvuru Formu. Bu ekranda kişisel bilgilerin başvurunun geçerli olması için eksiksiz ve hatasız şekilde olması gerekli.

5. aşama: Şu an için yapılan başvuru henüz tamamlanmadı. Başvuruların tamamlanabilmesi için, doldurulmuş olan formun ön izlemesi başvuru gerçekleştirilen kullanıcıya gösterilir. Formdaki verilerde eksik ya da hatalı bilgi varsa, önceki sayfaya dönülerek düzeltilme yapmaları gerekli. Eğer bu bilgiler eksiksiz ve doğruysa sayfanın alt kısmında önce `Başvuru Kategorisi` daha sonra da `Devam et` butonu seçilir.

6. aşama: Artık bu sayfa sizin başvurunuzu onaylayacağınız sayfa olarak belirtiliyor. Tüm bilgiler son kez kontrol edilir. Bilgiler kontrol edildikten sonra da alt tarafta başvurunun başarıyla sonuçlanması için gerekli ödeme hakkında bilgi kutucuğu bulunur, bu işlemi de tamamladıktan sonra TOKİ başvurunuz gerçekleştirilmiş olur.

 

Kredi kartıyla taksitli alışveriş bitiyor mu? Ünlü ekonomist işte o tarihi işaret etti

Belediyeden satılık 2 arsa! İmarlı arsa arayanlar dikkat!

Tesla Y model fiyatı belli oldu! Tesla Y ne kadar? 20 Mart 2024 Tesla fiyat listesi


Geri Dön