28 / 04 / 2024

TOKİ Mudurnu 3. Etap Konutları yükseliyor!

TOKİ Mudurnu 3. Etap Konutları yükseliyor!

Mudurnu'da inşaatı devam eden 3. Etap Toki Konutları yükselmeye devam ediyor.. 487 konutun yer aldığı Mudurnu 3. Etap Toki'de 500 kişilik bir kültür merkezi de bulunuyor.



Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl ve Mudurnu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mutlu Kılıç inşaatları yerinde görerek yetkililerden bilgi aldılar.

 

Yöresel mimariye uygun olarak yapılan konutlar zemin, bodrum + 3 kat olarak yapılıyor. 487 konutun yer aldığı Mudurnu 3. Etap Toki'de 500 kişilik bir kültür merkezi de bulunuyor. 


Mayıs 2017'de teslim edilmesi planlanan konutlarla ilgili Mudurnu Belediye Başkanı bir açıklama yaptı. 

İnegöl," İlçemizde inşaatları devam eden 3. Etap Toki Konutlarını ziyaret ettik. İhaleyi alan firma gerçekten hızlı bir şekilde süreci devam ettiriyor. Havaların da mevsim normallerinin üzerinde gitmesi inşaatçının işini kolaylaştırıyor. Binaların kaba inşaatları bitmiş, kapıları pencereleri takılmış, ıslak zeminleri tamamlanmış durumda. Ufak tefek işler kalmış kısa sürede onlar da tamamlanıp, çevre düzenlemesi işleri başlayacaktır. İnşallah önümüzdeki mart ayında hak sahipleri kat kuralarını çekip, mayıs ayında evlerini teslim almış olacaklar. İlçemiz civarında şu anda devam eden termal tesisler dolayısıyla bir inşaat yoğunluğu göze çarpıyor. Önümüzdeki 1-2 yıl içinde ciddi bir nüfus artışı bekliyoruz. Bu nüfus artışı konut ihtiyacını da beraberinde getirecektir. Bilindiği gibi Mudurnu olarak UNESCO Dünya Miras Alanları Geçici Listesine dahil olduk. Citta Slow ( Sakin Şehir) ağına dahil olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizans döneminden kalan Kale kalıntıları, Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalan 3 cami, çeşmeler ve hamamıyla kültürturizminin de gözdesi konumuna geldi. Mudurnu İlçesi Bolu, Düzce ve Sakarya bölgesi içinde sahip olduğu 240 tescilli eserle bir kültür kenti durumunda. İlçe olarak, hafta sonları sadece Abant Gölü'ne gelen ziyaretçilerden yüzlerce misafir ağırlıyoruz. Dolayısıyla yeni yapılan konutlar sayesinde Sivil Osmanlı Mimarisi örnekleri evlerimiz turizm sektörü içinde önemli oyuncular haline geliyor. Mudurnu TOKİ'yi çok sevdi ve sahiplendi. Devletimiz böyle bir imkan veriyor, düşük ödeme koşullarıyla insanlarımızı ev sahibi yapıyorlar. Daha önceki yıllarda 1. Toki'de 128 konut ve bir anaokulu, 2. Toki'de 144 konut ve camii yapılıp teslim edilmişti. 3. Toki'de 500 konut ve kültür merkezi tamamlanacak. 2016 yılı ağustos ayında 4. Etap Toki için talep toplamaya başladık ve bu talepleri de Toplu Konut İdaresi Başkanlığına ilettik. 4. Etap Toki'de de 487 konut ve bir okul için bir çalışma yapılacak. Ben buradan sizlerin aracılığıyla emeği geçen tüm Toplu Konut İdaresi çalışanlarına ve Mudurnu Halkına teşekkür ediyorum." diye konuştu. 


Köroğlu Gazetesi


Geri Dön