07 / 09 / 2024

TOKİ, o ildeki 1026 konutun anahtarını 9 Eylül'den itibaren teslim edecek! Son dakika müjdesi!

TOKİ, o ildeki 1026 konutun anahtarını 9 Eylül'den itibaren teslim edecek! Son dakika müjdesi!

Eskişehir'de TOKİ'nin Vadişehir Projesi'ndeki 1026 konutun hak sahiplerine teslimi, 9 Eylül itibarıyla başlayacak. İşte ayrıntılar...



Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Vadişehir Mahallesi'nde birinci ve ikinci etap konuların inşasında sona gelindi. Vadişehir Projesi'nde birinci etapta 598, ikinci etapta ise 428 konutun teslimleri 9 Eylül Pazartesi gününden itibaren hak sahiplerine yapılacak. 

Projedeki üçüncü ve dördüncü etap konutların ise 2024 yılının sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Kalanların bitirilmesiyle toplam 3 bin 109 konut, hak sahiplerine verilmiş olacak.

TOKİ, o ildeki 1026 konutun anahtarını 9 Eylül den itibaren teslim edecek! Son dakika müjdesi!

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, konutların yer aldığı bölgedeki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gürhan Albayrak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının  TOKİ  aracılığıyla Eskişehir'e binlerce konut kazandırdığının altını çizdi. 

İlk iki etap için hak sahiplerinin yüzde 1 KDV ödeyeceğine dikkat çeken Albayrak, diğer etaplarla ilgili Bakanlık ve TOKİ'nin çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı. 

Vadişehir'deki tüm konutların anahtarları verildiğinde, TOKİ'nin Eskişehir'de yaptırarak sahiplerine teslim ettiği konut sayısının 15 bine yaklaşacağını vurgulayan Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle altını çizmek gerekir ki 25 senede 24 daireyi dahi yapamayanlar, 60'a çıkartmaya çabalayanlar buraya gelsinler, sanatı ve sanatkarlığı görmüş olsunlar. Gerçekten her yer konut. Sene sonu itibarıyla 3 bin 109 konutu hak sahiplerine vermiş olacağız. Bunun için de ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Reklam ve ikram belediyeciliği devam eden bir belediye anlayışı olduğu sürece bu kente kentsel dönüşüm anlayışında hiçbir şey yapmayacaklarına adımız kadar eminiz. CHP ve zihniyetinin yapmış olduğu tek şey reklam yaparak, ikram ederek, bazı şeyleri de manipüle ederek süreci yönetmeye çalışıyorlar. Buraya gelsinler ve iş nasıl yapılır, mazeret üretmeden sonuca nasıl ulaşılır görsünler."

TOKİ, o ildeki 1026 konutun anahtarını 9 Eylül den itibaren teslim edecek! Son dakika müjdesi!

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Eskişehir'in gereksiz tartışmalarla zaman kaybettiğinin altını çizdi ve Eskişehir'in gündeminin kentsel dönüşüm, susuzluk ve trafiğe yoğunlaşması gerektiğine dikkat çekti. 

Deprem riskini işaret eden Albayrak, "Deprem olduğunda hiç kimseyi affetmeyecek, Allah korusun herkes enkazın altında kalacak. Bundan dolayı 25 senedir bir çivi dahi çakmayanlar, bugün medyaya, reklama harcadığı parayı kentsel dönüşüme harcamayanlar, bir şey olduğunda bunun vicdan azabını duymayacaklar mı? Akabinde susuzluk konusunda 25 senedir çalışma yapılmadı, yapılmıyor" dedi. 

Üçüncüsünün de trafikle alakalı önemli noktalarda bulvarların açılması ve köprülü kavşaklar yapılması olduğunu aktaran Albayrak, "Eskişehir büyüyor, araç sayımız artıyor. Belediyeler, bu 3 önemli konuyu gündemde tutmalı fakat onlar hala konuyu farklı noktalara çekiyorlar" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Kahramanmaraş depremi için uyarıyor! Bu tarihe kadar 6.2 şiddetinde deprem olacak! 

Mağdur ev sahibi: Ek maddeyle nasıl yüzde 25 sınırı geldiyse, yeni ek maddeyle bunu telafi etmenin zamanı gelmedi mi?

Kiralık konutların ilanda kalma süresi 18 gün!


Geri Dön