29 / 04 / 2024

TOKİ, öğrencilerin yurt sorununu çözecek!

TOKİ, öğrencilerin yurt sorununu çözecek!

Kemal Kılıçdaroğlu, öğrencilerin yurt sorununu TOKİ'ye yaptıracakları yurtlarla çözeceklerini anlattı



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mührü iyi yerde kullanırsanız işsizlikle mücadele ederiz, bu ülkede yoksulluğu da yolsuzluğu da bitiririz. Sizin aşınıza, ekmeğinize göz koyanları unutmayın. Siyasetten zengin olanları unutmayın" dedi.

Kılıçdaroğlu, Zonguldak Belediyesinin önünde toplananlara hitaben yaptığı konuşmada, CHP'nin her zaman çalışandan, üretenden yana olduğunu belirterek, "birilerinin değil, halkın iktidarını kuracaklarını" ifade etti.

Zonguldak'ta meydana gelen göçükte maden işçilerinin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan 'Bu mesleğin kaderi budur' dedi. Ben ona ekonomi bilmiyor demiştim, hukuk bilmiyor demiştim. Demek ki Sayın Başbakan kaderin ne olduğunu da bilmiyor. Sayın Başbakan'a bir şey söylemek istiyoruz. Başka ülkelerde olmayan patlamalar burada neden oluyor? Başbakan kendine bunu sormuyor mu?" dedi.

-"HESAP SORACAĞIZ"-
İktidarın her zaman Türkiye ekonomisinin büyümesini örnek gösterdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Türkiye iş kazası ve ölümlerde dünya üçüncüsü, Avrupa birincisi. Peki bunun sorumlusu kim? Başbakan değil mi? O zaman size bir şey düşüyor. Bu Başbakanı sandıkta emekli edin" diye konuştu.

İktidara geldiklerinde "AK Parti'den hesap soracaklarını" ifade eden Kılıçdaroğlu, "nereye kaçarlarsa oraya kadar kovalayacaklarını" söyledi. CHP lideri, "Biz hesap soracağız. Sadece hesap sormakla kalmayacağız. Dürüst siyaseti, namuslu siyaseti getireceğiz" dedi.

"BEN SİZİN KEMAL'İNİZİM, BAŞKASININ DEĞİL"
"Maden işçilerinin her gün evden çıkarken ailemizle helalleşiyoruz" dediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, böyle bir anlayışın olamayacağını, bu anlayışı yaratanların bu ülkeyi sağlıklı yönetemeyenler olduğunu öne sürdü. Madenlerde taşeron işçi çalıştırılmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, kendilerinin iktidarında taşeronluğa son vereceklerini söyledi.

Ülkede düzgün ve ilkeli siyaset anlayışını yerleştireceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Recep Bey'in CHP'ye oy vermesini isterim. Düzgün politika nasıl olurmuş, halkı soyanlardan nasıl hesap sorulurmuş, görecek çünkü o zaman. Biz iktidara koşuyoruz. Bunun kanıtı sizlersiniz. Çünkü bizim gücümüz halktan geliyor, halkla beraber yürüyeceğiz, halkın iktidarını kuracağız. Neden halkın iktidarını kuracağız diyoruz? Çünkü biz halktan birisiyiz. Benim adım Kemal. Ben sizin Kemal'inizim, başkasının değil. Halk için çalışıyorum ben."

-"SÖZÜMÜZÜ TUTAMAZSAK ÖZÜR DİLEMESİNİ BİLİRİZ"-
Emeklilerin büyük bölümünün geçen seçimlerde "Bizi kurtaracaksınız" diyerek AK Parti'ye oy verdiğini söyleyen CHP lideri, "AKP sizi ikinci sınıf yurttaş konumuna getirdi. Önce size milli gelir artışından pay verilmez diye kanun çıkardı. Peki siz ikinci sınıf vatandaş mısınız? O zaman sandığa gideceksiniz ve bir daha AKP'nin o sandıktan çıkmaması için oy kullanacaksınız. Yıllardır intibak yasasını bekliyorsunuz. Recep Bey söz vermişti değil mi intibak yasasını çıkaracağız diye? Niye çıkarmıyor? Demek ki sözünde durmayan politikacıya da siz ders vereceksiniz. Söz mü?" diye seslendi. Mitingi izleyenler de Kılıçdaroğlu'na "Söz" diyerek karşılık verdi.

CHP iktidarında emeklilerin taleplerinin mutlaka yerine getirileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Eğer verdiğimiz sözden birisini yerine getiremezsek, olur ya biz de getiremedik, o zaman milletin önüne çıkar özür dilemesini biliriz. Ama yapamayacağımız şeyin sözünü de vermiyoruz" diye konuştu.

Kamuda 2 milyon kişinin taşeron işçi olarak çalıştığını ve iş güvencelerinin olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, sendikalardan "kendilerine çeki düzen vermelerini" istedi. Kılıçdaroğlu, "Artık AKP'nin dümen suyunda giden sendikacılığa karşı çıkmak zorundayız. Halka hesap vermek sadece politikacının görevi değil aynı zamanda sendikacının da görevidir. O da halkına, işçisine hesap verecek. Hesap vermeyi toplumun bütün kesimlerine yayacağız. Kim yöneticiyse o hesap vermesini bilecektir ve hesap vermek de onurlu bir görev olarak kabul edilecektir" diye konuştu.

Önemli bir süreç başlattıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Recep Bey'in ezberi bozuldu. Bunu görüyoruz artık. Ama bugün Zonguldak'ı akşam o da izleyecek. Ezberi ikinci kez bozulmuş olacak. Unutmayın, Türkiye koşusunu başlattık. Zamanımız az" dedi.

İşçilerin, çiftçilerin, emeklilerin, atanamayan öğretmenlerin mağdur olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, toplumda herkesin mutsuz olduğunu iddia etti. Geleceğine güvenle bakan bir toplum yaratmak için el birliğiyle çalışılması ve Türkiye'nin üretmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki tek eksiğin "helvayı yapacak adam" olduğunu söyledi.

 -"BAŞBAKAN'IN HALKLA İLGİSİ YOK"-
Hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine taziye ziyaretinde bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu ailelerin dramları gerçekten de yürek yakıcı. Küçük çocuğuyla bir kadıncağız ne yapabilecek? Buna kim bakacak? Üç gün aş, ekmek verdiniz, sonra ne olacak? Gelecek güvencesi ne olacak bu insanların? Onun için geleceğe güvenle bakan, sağlıklı, istikrarlı bir toplum yaratmanın yolu sosyal devletten geçiyor. Sosyal devleti yeniden inşa edeceğiz. Birilerinden kömür, birilerinden bulgur, birilerinden makarna dilenciliğine izin vermeyeceğiz bunu da tamamen tarihe gömeceğiz."

CHP iktidarında "aile sigortası"nı kuracaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, bunun için kaynak bulunduğunu, tek eksiğin halktan yetki almak olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, kaynak bulmanın mucize olmadığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Onlar halk adına sözde konuşuyorlar ama onlar başka yerlerde oturuyorlar. Kömür işçisi yüzlerce metre aşağıda çalışır, Başbakan der ki  'Oradaki patlama kaderdi, ne yapayım'. Halktan koptu. Başbakan'ın halkla ilgisi yok. Recep Bey'e şunu hatırlatalım, bizim halkımız en azından şunu söyler,  'Eşeğini sağlam kazığa bağla, en azından ondan sonra kaderden bahset'. Bundan da haberleri yok."

-"HER YURTTAŞI, SANDIĞA GİTMEYENLERİ SANDIĞA GÖTÜRECEĞİZ"-
Öğrencilerin yurt sorununu TOKİ'ye yaptıracakları yurtlarla çözeceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, sanayideki nitelikli ara eleman sıkıntısına da değinerek, her organize sanayi bölgesinde yatılı meslek liseleri kuracaklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Bu düzeni kurduktan sonra herkese aş da iş de olur" dedi.

Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceklerini de dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bugüne kadar kötü politikacılar bizi ayırdılar. İnançlarımızı, etnik kimliklerimizi sömürdüler. İkisine de karşı duracağız. İnsanın inancına da etnik kimliğine de saygı göstereceğiz" diye konuştu.

Emeğinin hakkını alan, sesini daha gür çıkaran bir toplum yaratmayı hedeflediklerini ve bunun için çaba harcadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Mühür sizin elinizde, Süleyman sizsiniz. Sandığa gidecek ve oy kullanacaksınız. Mührü iyi yerde kullanırsanız işsizlikle mücadele ederiz, bu ülkede yoksulluğu da yolsuzluğu da bitiririz. Sizin aşınıza, ekmeğinize göz koyanları unutmayın. Siyasetten zengin olanları unutmayın. 'Ben yoksuldum, köyden geldim, ayakkabım delikti' diyen adamların siyasete girdikten sonra nasıl köşeleri döndüklerini hepiniz biliyorsunuz artık. Bunu Recep Bey de çok iyi biliyor. Her yurttaşı, sandığa gitmeyenleri sandığa götüreceğiz."

Kurtuluş Savaşı'nın dünyaya örnek olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Kendi  kaderimizi kendimiz çizmek zorundayız. Şimdi taşeron hükümetler var biliyorsunuz.

O hükümetin kim olduğunu da Recep Bey gayet iyi biliyor. Nereye gidip geldiğini, kimlerde icazet aldığını da Recep Bey çok iyi biliyor. Bu milletin sırtından köşeyi kimlerin döndüğünü de Recep Bey çok iyi biliyor" diye konuştu.

CHP lideri, sözlerini, "Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe yaşayalım" diyerek bitirdi. Kılıçdaroğlu'nun konuşması sık sık "Kemal Başbakan", "Madenci Kemal" ve "Halkçı Kemal" sloganlarıyla bölündü.
AA


Geri Dön