Toki

TOKİ orta gelir başvuru şartları nelerdir? Orta gelirli konut kampanyası ne zaman açıklanacak?

TOKİ sosyal konut kapsamında yer alan dar gelirli vatandaş için 81 ilde "ilk evim ilk iş yerim" projesi başladı. İşte TOKİ orta gelir kampanyasına dair detaylar!Yoğun ilgi ile karşılaşıldığı sosyal konut kampanyasında başvuru sürecinin sonlanmasından sonra kura aşamasına gelindi

Sosyal konut kapsamında dar gelirli vatandaş için 81 ilde "ilk evim ilk iş yerim" projesi başladı. Yoğun ilgi ile karşılaşıldığı sosyal konut kampanyasında başvuru sürecinin sonlanmasından sonra kura aşamasına gelindi.

İller kapsamında yapılan sosyal konut kura çekilişleri noktalanırken, gözler bu kez orta gelirli vatandaşa konut müjdesinin verilmesini bekliyor. Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum orta gelirliye konut projesi için önemli açıklama yaptı.

İşte haberin detayları…

Bakan Kurum'un yaptığı son açıklama şu şekildedir; Dar gelirli vatandaşlarımıza sosyal konut hamlesi başlarken, şartları sağlayamayan orta gelirliler için de yeni bir çalışma yapmak için hareket geçtik. Bu kampanyayı da Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte yürütüyoruz. Bu kampanya neticesinde hem vatandaşın alım şartları iyileşmiş olacak, hem de üretimin artması için geliştiricilere finansal destek sağlanacak. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile ana hedefimiz ilk evini alacak vatandaşlara avantaj sağlamak olacak. Kampanya ticari bir araç olmayacak, barınma ihtiyacına çözüm sunacak. Yani biri ‘kampanya şartları güzel, ev alıp satıp kazanayım’ demeyecek. Hem yükleniciler hem de bankalarımız ile en iyi şartları sunacağız.”

TOKİ ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Orta gelir ve orta gelir üste hitap eden bir projemiz bulunmaktadır. Bu yeni hamlemizin tüm detaylarını inşallah yıl sonunda, 2023 yılının başı itibarı ile aziz milletimizle paylaşacağız. 25 bin konutumuzun ihalesini yaptık ve en geç 2 yıl içerisinde ilk 250 bin konutumuzu vatandaşımıza, milletimize armağan edeceğiz” şeklinde konuştu.

ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASI ŞARTLARI NELER OLACAK?

Dar gelirliye sosyal konut projesine oranla gelir durumu daha iyi olanların da dahil olabilecekleri bir proje olacak. Ancak kesin şartlar ve diğer detaylar projenin açıklanmasının ardından netleşecek.

Türkiye'de çocuk parası ne kadar? Çocuk parası başvurusu nereye başvurulur?

Tüp fiyatları kırdı geçirdi! 12 kg mutfak tüpü ne kadar? İşte Aygaz, Milangaz, Mogaz 26 Aralık 2022 fiyat listesi