Kent Haberleri

TOKİ para iadesi 2023 nasıl alınır? TOKİ başvuru parası iadeleri ne zaman yapılacak?

TOKİ projelerine başvuru yapan ve kurada adı çıkmayan pek çok kişi TOKİ para iadesi 2023 nasıl alınır? TOKİ başvuru parası iadeleri ne zaman yapılacak? sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte o soruların yanıtları... 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen 250 bin konut projesine başvuru yapan fakat kazanan isim listesine girmeye hak kazanamayan vatandaşlar 500 Türk Lirası TOKİ para iadesini nasıl ve ne zaman alacaklarına ilişkin araştırma yapıyor. 

Peki TOKİ para iadesi 2023 nasıl alınır? TOKİ başvuru parası iadeleri ne zaman yapılacak? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

TOKİ para iadesi 2023 nasıl alınır? TOKİ başvuru parası iadeleri ne zaman yapılacak? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

81 şehirde hayata geçirilecek olan toplamda 250 bin konutun için gerçekleştirilen TOKİ kura çekimleri tamamlandı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, söz konusu kura çekimi ile ilgili başvurularını gerçekleştiren fakat kura çekilişlerinde ismi çıkmayan vatandaşlar için TOKİ başvuru parası iadesi nasıl ve ne zaman alınır sorularının cevapları merak konusu oldu.

TOKİ para iadesi 2023 nasıl alınır? TOKİ başvuru parası iadeleri ne zaman yapılacak? İşte merak edilen o soruların yanıtları...


TOKİ PARA İADESİ NİSAN 2023 NASIL ALINIR?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen 250 bin konut çekilişinde adı çıkmayanlar yatırmış olduğu 500 TL'yi geri alıyor. Habertürk'te yer alan habere göre, geçtiğimiz yıl e-Devlet’ten yapılan İlk Evim İlk İş Yerim projesi için 500 Türk Lirası yatırılması gerekiyordu. 81 şehirde yürütülen projelerde çekilişler sürerken hak sahibi olamayanlar para iadelerini almak için düğmeye bastı. Ücret iadesi sürecinde TOKİ sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yaparak söz konusu paraların nasıl alınabileceğini açıkladı.

Aktarılan detaylara göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı; kura çekiminden 5 gün kadar sonra iade edileceğini, iadenin de banka şubeleri ya da ATM'ler üzerinden alınacağını açıkladı.

ZİRAAT BANKASI, HALKBANK TOKİ KURA PARA İADESİ NASIL GERİ ALINIR 2023?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından peş peşe gerçekleştirilen kura çekimlerinde hak sahibi olunmadığı taktirde başvuru için yatırılmış olan 500 Türk Lirası IBAN'a iade edilebiliyor. Kurada hak sahibi olamayan vatandaşlar, TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabiliyor.


BAŞVURUSU REDDEDİLENLER

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı sosyal konutta ve arsada başvuru şartları uymayan vatandaşların başvuruları reddedilmeye başlandı. Gelir, ikamet ve diğer şartları uymayan vatandaşların başvuruları iptal edildi ve başvurusu iptal edilenlerin 500 TL'lik başvuru ücreti de iade edildi.

TOKİ arsa kura çekimlerinde son dakika! TOKİ arsa kura sonuçları nasıl sorgulanır?

TOKİ Balıkesir 2023 projesi için yeni tarih açıklandı! Tek ilçeye tam 458 konutluk yeni proje geliyor!

TOKİ Afyon projeleri için tarih belli oldu! 216 konutluk iki yeni proje geliyor!