Kent Haberleri

TOKİ para iadesi gerçekleştirecek! Paranızı almadıysanız hemen buraya bakın içeride paranız kalmasın

Tarihin en büyük sosyal konut projesinde kuralar çekilmeye devam ediyor. Ancak kuralarda çıkmayan çok sayıda vatandaş da var. TOKİ tarafından bu vatandaşların başvuru parası iade edilecek. Çok sayıda vatandaş ev imkanından faydalanırken, çok sayıda vatandaş da şansını bir dahaki projeye bırakmak zorunda kaldı

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın TOKİ evleri için başvurduğu kuralar çekilmeye başlandı. Çok sayıda vatandaş ev imkanından faydalanırken, çok sayıda vatandaş da şansını bir dahaki projeye bırakmak zorunda kaldı. Durum böyle olunca başvuru paralarına ne olacağı sorgulanmaya başlandı. Ancak konu çok geçmeden netlik kazandı. 

7 Kasım tarihinde TOKİ projesi ile ev almak isteyenler başvurularını tamamladı. Bazı illerde kuralar çekildi. Ancak sonuçların açıklanması ile hak sahibi olmayan kişiler ödemelerini ne zaman iade alacaklarını merak ediyor. 500 TL’lik ücreti alabilmek için ne yapılması gerekiyor?

TOKİ 500 TL para iadesi kura yapıldıktan sonra yatırılmaya başlanıyor. İldeki kura çekimi tamamlandığında eğer hak sahibi olamazsanız 500 TL kura ücretini geri alabilirsiniz. Kurada adı çıkmayanlar, kuranın çekildiği tarihten itibaren 5 gün içerisinde ödemesini alabilecek.

TOKİ kurasında adı çıkmayanlar TOKİ başvuru ücretini yatırdıkları bankanın şubesi olan ATM’den parasını alabilecek.

TOKİ KONUT PROJESİNDE KURALAR ÇEKİLDİ Mİ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan, kuraların, noter huzurunda gerçekleştirileceği ve canlı yayımlanacağı bilgisi verildi.

2022 TOKİ kura tarihleri

Proje kapsamında 10 günde 12 ilde yapılacak kura çekimine ilişkin bilgiler şöyle:

7 Kasım Pazartesi: Şırnak'ta 1450 ve Ardahan'da 250 konutun kuraları çekildi. 

8 Kasım Salı: Kars 1070 konut, Siirt 903 konut

9 Kasım Çarşamba: Iğdır 550 konut, Batman 1850 konut

10 Kasım Perşembe: Ağrı 1480 konut

10 Kasım Perşembe-11 Kasım Cuma: Mardin 2 bin 550 konut

11 Kasım Cuma-12 Kasım Cumartesi: Van 2 bin 800 konut

13-14-15-16 Kasım Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba: Şanlıurfa 7 bin 100 konut

15 Kasım Salı: Hakkari 804 konut

16 Kasım Çarşamba: Bitlis 1250 konut

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde kura heyecanı başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen proje kapsamında ilk kuralar Şırnak ve Ardahan'da çekildi.

Şırnak'ta 1450 konutun hak sahipleri belirlendi

Şırnak'ta 1450 konut için kura çekimi kapalı spor salonunda yapıldı. 3 bin 406 başvuru arasından hak sahipleri noter huzurunda belirlendi.

Kurada ismi çıkan hak sahiplerinin adları tek tek okunup dijital ekrana yansıtıldı.

Kura çekimleri, TOKİ tarafından sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Ardahan'da da heyecan vardı

Ardahan'da İnönü Mahallesi'ndeki Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen kura törenine, Vali Vekili Şahin Demir, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bahtiyar Topal ile konutlara başvuru yapan aileler katıldı.

Kent genelinde yapılacak olan 250 konut için 2865 geçerli başvuru yapıldı. Noter huzurunda yapılan kura çekimi ile Ardahan merkez Göle ve Çıldır ilçelerindeki 250 hak sahibi belirlendi

"Umutlarımı her zaman yeşerttim"

Kurada ismi çıkan 15 Temmuz gazisi Zafer İpek, "Bugüne kadar evim olmadı ama umutlarımı her zaman yeşerttim. Bu yüzden de devletimin 81 ilde böyle bir imkanı sunmasından dolayı ben de müracaatımı yaptım. Çekiliş yapıldı noterin huzurunda. Çok şükür bana da çıktı."

16 Kasım'a kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 12 ilde 22 bin 57 konutun kura çekimi yapılacak.

22 bin konutun kurası 10 günde tamamlanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, projenin 13 Eylül'de açıklandığını, 40 gün sonra 5 bin 615 konutun temelini attıklarını belirtmişti.

Bakan Kurum, "12 ilde 22 bin 57 konutun kurasını 10 günde tamamlayacağız. 250 bin konutun kurası da mart ayına kadar bitecek" sözlerine yer vermişti.