Ekonomi

TOKİ para iadesi ne zaman yapılacak? TOKİ iade paraları hangi bankaya yatıyor?

TOKİ para iadesi konusu şu sıralarda vatandaşlar tarafından merakla araştırılmaktadır. Başvuru yapan ancak kura çekilişlerinde ismi çıkmayan kişiler, TOKİ para iadesinin ne zaman açıklanacağını sorguluyor. İşte o soruların yanıtları!TOKİ’den gelen açıklama şu şekilde; "Kurada, hak sahibi olamayan kişiler, başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren beş iş günü sonrasında başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alınabileceği belirtildi

TOKİ PARA İADESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ para iadesi konusu şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. TOKİ’den gelen açıklama şu şekilde; "Kurada, hak sahibi olamayan kişiler, başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren beş iş günü sonrasında başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alınabileceği belirtildi.”

İşte “TOKİ para iadesi ne zaman yapılacak? TOKİ iade paraları hangi bankaya yatıyor?” sorularının yanıtları…

TOKİ İADE PARALARI HANGİ BANKAYA YATIYOR?

TOKİ ucuz konut projesine başvuruda bulunanlar ama kurada adı çıkmayan kişiler, kura tarihinden 2 gün sonra Ziraat Bankası şubesine başvuruda bulunulup, yatırmış oldukları ücretleri geri alabilir.

KURA TARİHLERİ HAFTALIK OLARAK AÇIKLANACAK!

TOKİ sosyal konut projeleri Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi. Bu projenin kura heyecanı geçtiğimiz günlerde başladı. İlk kuraların çekimi tamamlandı. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu kura takvimi de belli oldu.

TOKİ ARSA KURASI ÇEKİLİŞ TARİHİ BELLİ OLDU MU?

TOKİ arsa çekilişi hak sahibi belirleme kurası tarihleri henüz açıklanmadı. TOKİ arsa çekilişleri yetkilileri denetiminde gerçekleşecek. Arsa kuraları yeri ve programı TOKİ'nin internet sayfasında duyurulacak. Bütün kuraları izlemek isteyenler ya http://toki.tv adresinden ya da YouTube hesabından canlı olarak takip edebilir.

3+1 TOKİ EVLERİ KİRAYA VERİLİR Mİ?

Hangi TOKİ evleri kiraya verilir bu soru ve benzerleri şu aralar vatandaşlar tarafından sık sık sorulmaktadır. TOKİ standart konut projelerinde konut sahipleri konutlarını kiraya verebilirler. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda da kiraya verilebilmesi hususu TOKİ idaresi inisiyatifine kalmıştır.

TOKİ ÇIKTIĞINI NASIL ÖĞRENİRİM?

TOKİ sorgulaması işlemi yapmak için e-devlet üzerinden giriş yapılmalıdır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra arama kısmından “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)” sayfasına girilir. Oradan da konut başvurusu seçilir. Karşınıza çıkan sayfada başvuru bilgilendirme formunu göreceksiniz, bu form okunduktan sonra “Devam et” butonuna tıklanır. Sonra da gelen sayfada bulunuyorsa mevcut başvurular görülebilir.

70 metrekare prefabrik ev kaç para?

En uygun krediyi hangi banka veriyor?

Emeklilerin merak ettiği sorular yanıt buluyor! Emekli maaş dökümü nasıl alınır?