Toki

TOKİ peşinat soruları yanıt arıyor! TOKİ yüzde 10 peşinat ne kadar? TOKİ yüzde 10 peşinat ne zaman ödenir?

TOKİ peşinat soruları şu sıralarda sıklıkla sorulmaktadır. Kurada ismi çıkan kişiler, peşinatların ne kadar olduğunu öğrenmek istiyor. İşte onlardan bazıları ve yanıtları!Belirlenen toplam bedelin yüzde 10'u peşin olarak alınacak

TOKİ 3+1 ÖN ÖDEME NE KADAR?

TOKİ 3+1 konutları, 850 bin lira olarak belirlenirken aylık taksitler 3 bin 187 lira şeklinde ve 240 ay vade ile sahip olunma olanağı bulunmaktadır. Belirlenen toplam bedelin yüzde 10'u peşin olarak alınacak.

İşte TOKİ peşinat sorularına dair merak edilen diğer detaylar…

TOKİ YÜZDE 10 PEŞİNAT NE KADAR?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında yapılan 2+1 konutun başlangıç fiyatı 608 bin TL’dir. Yüzde 10 peşinat ödenince de bu miktar 547 bin 200 TL'ye düşmektedir. Bu miktar 240 takside bölündüğünde aylık 2 bin 280 TL taksit ortaya çıkıyor. Ocak ile Haziran 2023 dönemindeki 6 ay boyunca hak sahibi bu miktarı ödeyecektir.

TOKİ YÜZDE 10 PEŞİNAT NE ZAMAN ÖDENİR?

TOKİ yüzde 10 peşinatı sözleşme aşamasında tahsil edilmektedir. Taksit ödemeleri ise sözleşmeyi takip eden ay başlayacağı bilgisi verildi.

TOKİ BEKARA EV VERİYOR MU?

Evli ya da  bekar olan tüm gençler yaş aralığı 18 ile 30 arası olduğu açıklandı. Gençler, 50 bin sosyal konut genç kontenjanına başvuruda bulunabilirler. Bunun yanında 16 bin ya da 18 bin gelir kriterinin altında geliri olan kişiler, TOKİ konutlarına başvuruda bulunma hakları bulunmaktadır.

TOKİ ÇIKTIKTAN SONRA NE YAPILMALIDIR?

TOKİ sosyal konutta oturmaya başladıktan sonra taksitleri ödeyebileceksiniz. Üstelik 3+1 sosyal konutlarda ev taksitleri sözleşmeyi imzaladıktan sonra başlıyor. İlk etapta sosyal konut kurasında adı çıkan kişiler, başvuru yaptıkları banka ile Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi yapacaklar. İsmi çıkmayanlar da peşinatlarını yatırdıkları bankadan alabilirler.

TOKİ KURA ÇIKANLAR NE YAPACAK?

TOKİ kura çekilişinde ismi çıkan kişiler, e-devlet sistemi üzerinden veyahut SMS ile bilgilendirme alacaklar. TOKİ çekilişinde adı çıkan kişiler, ilk olarak sözleşme imzalayacak. Sonra ise belirlenen tarihlerde TOKİ konut peşinatı olan yüzde 10'luk kısmı bankaya yatırıp ardından konut projelerinde hak sahipleri sözleşme imzalayacaklar. Daha sonra ise borçları bitene kadar devir işlemi gerçekleştiremeyeceklerdir.

Altın ve dolar için kritik gün geldi ki çattı! Elinizde altın ve dolar gerçek değerini bulacak! İşte detaylar!

Akaryakıt fiyatları yeni yılda ne kadar olacak? Dünyaca ünlü iki bankadan kritik petrol tahminleri! İşte detaylar!

Doğalgaz yardımı ne zaman yatar? Doğalgaz yardımı nakit mı verilecek?