Toki

TOKİ Sakarya İlk Evim İlk İş Yerim kuraları çekiliyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan başlatılan "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Sakarya kent merkezinde inşa edilecek olan toplam 1760 konutun kuraları çekiliyor...Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Serpan Spor Salonu'nda yapılan kura çekimi programı, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hazırlanan kısa filmin gösterimiyle başladı

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan başlatılan "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Sakarya kent merkezinde inşa edilecek olan toplam 1760 konut için hak sahiplerinin kurayla belirlenmesine başlandı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Serpan Spor Salonu'nda yapılan kura çekimi programı, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hazırlanan kısa filmin gösterimiyle başladı.

Verilen detaylara göre, şehit aileleri ve gazi kontenjanından hak sahibi olanların açıklanmasından sonra Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, engelliler için ilk kurayı çekti.

Merakla beklenen kura çekimi konuşmasına "Rabbim Cumhurbaşkanımızdan razı olsun." diyerek başlayan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 5 senede 500 bin konut, 2 sene içinde de 250 bin konut inşa edildiğini kaydederek, şimdiden hak sahibi olacak vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklamada güle güle oturmalarını temenni ederek, "Rabbim devletimize, milletimize güç kuvvet versin. Sakarya'da 2 bin 750 konut yapılacak inşallah. Bugün 1760'ının kura çekimi var. Yarın da kura çekimleri devam edecek." diye konuştu.

Aktarılan detaylara göre, Vali Kaldırım, devletin, hiçbir vatandaşı açıkta bırakmadığına değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığına teşekkürlerini sundu.

Konuşmalardan sonra kura çekimine devam edildi.

- "İlk kez evim olacak"

Kurada ismi çıkan 48 yaşındaki engelli vatandaş Yılmaz Vurgun, gazetecilere yaptığı açıklamada ilk kez evi olacağını belirterek, "Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun. Evliyim, 1 oğlum, 1 kızım var. 2017'den beri kiradayım. Ev sahibi olmak çok mutlu edici. Ağladım ama mutluluktan, çünkü ilk defa ev sahibi oldum." diye konuştu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, merakla beklenen kura çekilişine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Nedim Arsal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katılım sağladı.

Diğer bir taraftan Arifiye'de 120 adet, Hendek'te 220 adet, Kocaali'de 300 adet, Ferizli'de 250 adet ve Taraklı'daki 100 adet konutun kuraları da aynı salonda çekilecek.

TOKİ arsa kura çekiliş tarihi açıklandı mı? İl il kura takvimi ne zaman başlayacak? 2023 TOKİ arsa kura takvimi...

Yastık altında 31 bin 893 lirası olana TOKİ'den büyük müjde! Başvuruları sakın kaçırmayın! 

TOKİ'den 2023 müjdeleri peş peşe geldi! Tam 1.594 TL taksitle konut satacak! Başvuruları sakın kaçırmayın!