Kim Kimdir?

TOKİ şantiyesine alınmayan işçilerin bekleyişi sürüyor

Kırklareli'nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları inşaatında çalışan, 1,5 yıldır ücretlerini alamadıkları için eylem yapacakları iddiasıyla TOKİ şantiyesine alınmayan işçilerin bekleyişi sürüyor

Kırklareli'nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları inşaatında çalışan, 1,5 yıldır ücretlerini alamadıkları için eylem yapacakları iddiasıyla TOKİ şantiyesine alınmayan işçilerin bekleyişi sürüyor.

Önceki gün polis tarafından gözaltına alınan, daha sonra serbest bırakılan ancak TOKİ şantiyesine sokulmayan 8 işçi, inşaat alanına yakın yerde bekleyişlerine devam ediyor.

Haklarındaki "işgalci" suçlamalarını kabul etmeyen işçilerden Bora Özgen, hiçbir yeri işgal etmediklerini belirterek şöyle konuştu: "Bazıları şantiye kelimesinden TOKİ inşaat alanını anlıyor. TOKİ'nin inşaat alanı orada, yeni müteahhit gelsin işine başlasın. Bizim ona engel olma veya TOKİ inşaatlarındaki kamu malına zarar verme gibi bir durumumuz yok. 1.5 yıldır burada kalıyoruz. Eğer böyle bir zararımız olduysa, bizi mahkemeye
versinler."

Kobalt İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ inşaat alanı dışında özel şahsa ait arsa üzerinde kurulu bulunan şantiyenin kendilerine ait olduğunu söyledi.

Civelek, şöyle devam etti: "Özel kişiye ait arsa üzerinde kurulan şantiye binamız, depo, yemekhane ve diğer malzemelerimiz, TOKİ tarafından Yapı İşleri Yönetmeliğinin ilgili maddesine göre el koyarak ihaleyi alan şirkete verildi. Şantiye binasının iflas masasında kaydı bulunuyor. İhaleyi alan yeni şirket, kendisine yeni bir şantiye kurabileceği gibi, Kobalt'a ait şantiye ve müştemilatının İcra-İflas Müdürlüğünden de satın alabilir.

İşçilerimizle ince işlerin yapımı için 2 milyon 100 milyon liradan anlaşmıştık. Bugüne kadar 1 milyon 820 milyon lirasının ödedik. 430 bin liralık da çek verdik."

YENİ ŞİRKET
Bu arada, Kırklareli'ndeki TOKİ inşaatının yeni yüklenicisi İnta Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Proje Müdürü Yusuf Giray da Kırklareli'ne gelerek TOKİ inşaat alanında incelemelerde bulundu.

İflas eden şirketin işçileri ile çalışmak istemediklerini ifade eden Giray, yeni 200 işçi getireceklerini ve işe bir an önce başlamak istediklerini belirtti.

Eski işçilerin alacaklarıyla kendilerinin ilgisi bulunmadığını, İflas eden şirketle kendi şirketlerinin hiçbir organik bağının olmadığını kaydeden Giray, "Bizim burada İflas masasında kayıtlı bir şeyi kullanacak halimiz yok.

İflas masasındaysa, İflas masasındadır. Kimsenin malının üzerine konduğumuz yok.

Herkes gelip buradan malını, eşyasını alabilir" dedi.
AA