Toki

TOKİ sosyal konut başvuru şartları belli oldu mu? 2022 TOKİ sosyal konut başvuru ne zaman?

TOKİ sosyal konut başvuru şartları belli oldu mu? TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni bir açıklamada bulundu

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ev sahibi olmak isteyen vatandaşların gündeminde yer alıyor. Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni bir açıklamada bulundu.

İşte TOKİ sosyal konut başvurularına dair merak edilen yeni detaylar…

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman, sosyal konut başvuru şartları nelerdir? soruları yanıt arıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ konutları ile ilgili yaptığı açıklamada TOKİ sosyal konut projesinin 240 ay vade olacağını ve asgari ücretlinin ödeyebileceği bir miktarda olacağını duyurdu.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURULARI BAŞLADI MI 2022?

TOKİ başvuruları ile ilgili ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Eylül tarihinde açıklayacak. Kabine Toplantısı sonrası Bakan Kurum proje ile ilgili bazı önemli bilgileri açıkladı.

"Proje bağlamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde de 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrıldı. Yaş aralığı ve bir oran belirleyeceğiz. Farz edelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabilme imkanı bulabileceksiniz. Yeni evliler diye de bir kategori bulunmayacaktır yani olmayacak, o konudaki kategorimiz gençlerdir. 240 aya kadar da vade olanağı bulunacaktır."

Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir miktar olacağını söyleyen Bakan Kurum, “Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu geçmemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

12 kilo tüp ne kadar oldu? İpragaz tüp fiyatları ne kadar? İşte 31 Ağustos 2022 tüp fiyatları!

BİM’den beklenen yağ indirimi geldi! 30 Ağustos 5 litre Ayçiçek yağı ne kadar?

Öğretmenlere eğitim ödeneği ne zaman verilecek 2022? Öğretmen kırtasiye parası ne kadar?