Kent Haberleri

TOKİ sosyal konut kuraları ne zamana ertelendi? 2023 Şubat il il TOKİ kura takvimi belli oldu mu? Şimdi bakın!

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesinin kura sonuçları merak ediliyor. TOKİ sosyal konut kuraları ne zamana ertelendi? 2023 Şubat il il TOKİ kura takvimi belli oldu mu? Şimdi bakın! Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük can kaybı yaşatan depremlerin üstünden 9 gün geçti

Son yüzyılın en büyük felaketi şeklinde belirtilen ve 6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler, 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük can kaybı yaşatan depremlerin üstünden 9 gün geçti. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre Kahramanmaraş depreminde can kaybı 31 bin 643, bölgeden tahliye edilen depremzede sayısı ise 58 bin 165 oldu.

10 ilimizi etkileyen ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremlerin ardından  7 günlük milli yas ve 3 ay süre ile OHAL ilan edildi. 

Bu gelişmeler sonrasında binlerce vatandaşın başvurduğu ve merakla beklediği TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesinin kuraları ile ilgili de bir son dakika gelişmesi meydan ageldi. 

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesi çerçevesinde 6-14 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak 8. Etap kura takvimi il il olacak şekilde açıklanmıştı. Bu tarihler değişti. 

TOKİ sosyal konut kuraları ne zamana ertelendi? 2023 Şubat il il TOKİ kura takvimi belli oldu mu? Şimdi bakın!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremleri sebebiyle TOKİ kura takviminin değiştiği duyuruldu. 

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesi kapsamında 6-14 Şubat 2023 tarihlerini kapsayan 8. Etap kura tarihlerinin ertelendiği açıklandı. 

TOKİ, 6-14 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan ve İzmir kura sonuçlarının da belli olacağı takvim ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

Posta Gazetesi'nin aktardığı habere göre; Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) tarafından, internet sayfasından konuyla ilgili gerçekleştirilen açıklamada, 250 bin sosyal konut kampanyası kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan kuraların yaşanan deprem sebebiyle ertelendiği belirtildi. 

TOKİ'den konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede "250 Bin Sosyal Konut Kampanyası Kapsamında Hak Sahibi Belirleme Kura Töreni Yaşanan Doğal Afet Sebebiyle İleri Tarihe Ertelenmiştir. Kura Tarihi ve Saati İdaremizce Belirlenerek Web Sayfasında Yayınlanacaktır" ifadelerine yer verildi. 

TOKİ sosyal konut kuraları ne zamana ertelendi? 2023 Şubat il il TOKİ kura takvimi belli oldu mu? Şimdi bakın!

TOKİ sosyal konut 6-14 Şubat 2023 il il kura tarihleri 

TOKİ sosyal konut 6-14 Şubat 2023 il il kura takvimi şu şekilde açıklanmıştı: 

5-6 Şubat 2023: Kütahya

6-13 Şubat 2023: İzmir

7-8 Şubat 2023: Afyonkarahisar

11 Şubat 2023: Edirne

12 Şubat 2023: Kırklareli

13-14 Şubat 2023: Tekirdağ

TOKİ Sosyal konut kuraları geçtiğimiz yılın Kasım ayında başlatılmıştı. Kura çekilişlerinin 2023 Mart'ta bitirilmesi öngörülüyor. Noter huzurunda çekilen kuralar, canlı olarak yayınlanıyor. 

2+1 ve 3+1 konutların sahiplerini bulduğu kuraların sonuçları canlı yayının ardından e-Devlet sistemi aracılığıyla da öğrenilebiliyor. 

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim kuralarının ertelendiği açıklanırken yeni tarihlerle ilgili henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Altın fiyatları ABD enflasyonuna odaklandı! Son dakika altın fiyatları 14 Şubat 2023

Deprem sonrası kiralık konut fiyatları resmen fırladı! Bir tarafta evini ücretsiz açanlar, diğer tarafta fırsatçılar... 

Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var! 

Altın kan kaybediyor! Bu rakamları gören küçük dilini yutacak! Elinde altını olan hemen baksın! 14 Şubat altın fiyatları