Toki

TOKİ sosyal konut projeleri konut fiyatlarını ne zaman düşecek? İşte konut fiyatlarına dair detaylar!

TOKİ kapsamında gerçekleşecek olan 81 ildeki sosyal konut projesinin konut fiyatlarını ne zaman düşüreceği merak konusu oldu. Eylül ayında açıklanacak olan dev sosyal konut projesi için geri sayım sürüyor

81 ilde hayata geçecek olan sosyal konut projesi detayları araştırılıyor. Eylül ayında açıklanacak olan dev sosyal konut projesi için geri sayım sürüyor.

İşte TOKİ sosyal konut projeleri konut fiyatlarını ne zaman düşecek? sorusunun merak edilen detayları!

TOKİ öncülüğünde 81 ilde gerçekleşecek olan sosyal konut projesi hakkında pek çok soru yöneltiliyor. Onlardan biri de bu proje kira ve ev fiyatlarını düşürür mü? oldu. Uzmanlar CNN Türk’te konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gayrimenkul Uzmanı Esra Erkekli, sosyal konut projesinde hak kazananlar kaç ay vade ile ev sahibi olacak sorusuna şöyle yanıt verdi; “Dar gelirli aileler faydalanacak, daha önce hiç ev sahibi olmamış kişiler faydalanacak. 15 yıl vade ile TOKİ’nin bundan önce de sosyal projeleri var. Yine 15 yıl vade ile sosyal konut projesinin yapılacağını düşünüyoruz.

Bilindiği üzere kira konusunda fahiş zam uygulayan ev sahipleri adliyelere taşınıyor. Yancılar da ödeme yapmıyor bu konu hakkında da Gayrimenkul Uzmanı Esra Erkekli, “Şişen rakamlar daha büyük sorunlara yol açacak. İlk 1 ile 2 ay ödeyip sonradan ödemeyen kiracılar oluşmaya başladı. Daire sahipleri kiralar ödenmiyor diye sıkıntılar yaşamakta. Sosyal konut projesini hayata geçtiği zaman bu konuda faydalı olacağını düşünüyorum. Sosyal konut projesi yayınlanmaya başladıktan sonra bizim çalıştığımız bölgelerde rakamların yükselişinin durduğunu gözlemlediğimi söyleyebilirim. Düşüş için şu an erken ama rakamların yukarı çıkışını bu söylentinin durdurduğunu da iletmek isterim

KİRA FİYATLARI DAHA DA AZALACAK MI?

Gayrimenkul Uzmanı Esra Erkekli kira fiyatları için de “Şu an için bunu beklemiyorum. Çünkü bizim bölgemizde 2 daire boşa çıkıyorsa, 10 tane sırada bekleyen kişi oluyor. Bunun kira fiyatlarının düşmesi için alternatiflerin olması lazım. Daha fazla konut olması lazım seçenek olmalıdır ki kira fiyatları aşağılara inebilsin. Yabancıların ülkelerine gitmesi kira fiyatlarını düşürmüyor. Onlar gittiği zaman sırada bekleyenler hala var” dedi.

Ev fiyatlarını düşürecek hamle genişletildi! İsteyen ev isteyen iş yeri sahibi olabilecek!

Benzin ne kadar oldu? 7 Ağustos benzin litre fiyatı kaç TL? 7 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 7 Ağustos Pazar 22 ayar bilezik kaç TL?