Toki

TOKİ sosyal konut projelerinin tarihi netleşti! TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor?

TOKİ dar gelirli vatandaşlar için yapılacak olan sosyal konut projelerine dair detaylar hız kesmeden araştırılıyor. İşte detaylar!Vatandaşlar, TOKİ sosyal konut başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak şekilde soruları sormaya devam ediyor

TOKİ sosyal konut projelerine dair yeni gelişmeler vatandaşların gündemini meşgul ediyor. Vatandaşlar, TOKİ sosyal konut başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak şekilde soruları sormaya devam ediyor.

İşte TOKİ sosyal konut projesine dair merak edilen o detaylar…

BAKAN KURUM'DAN BEKLENEN TOKİ AÇIKLAMASI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, merakla beklenen TOKİ projesine dair açıklamalarda bulundu.

"Üç adımda yeni konut hamlesi" başlığı altında yapılacakları dile getiren Bakan Kurum'un paylaşımı şu şekildeydi; "Birinci adım: Sosyal konut projesi bağlamında, TOKİ eliyle 81 ilde sosyal konutlar inşa edilecek. Konut, konut arsası, sanayi siteleri satılacak. Gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engelli vatandaşlar için özel kontenjan verilecek.

İkinci adım: Emlak Konut öncülüğündeki kampanya ile gayrimenkul firmaları ile konut kampanyası yapılacak. Üçüncü adım: İstanbul genelinde de 10 bin, ülke genelinde 40 bin arz fazlası kiralanamayan veya satılamayan 50 bin ofis dönüştürülerek konut halini alacak.”

30 YAŞ ALTINA YÜZDE 20 KONTENJAN!

TOKİ sosyal konut projesi hakkında gazetecilerin sorularına yanıt veren Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum; "Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olan vatandaşlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak” dedi.

240 AYA KADAR TAKSİT VE VADE!

Bakan Kurum "Yaş aralığı ve bir oran belirleyeceğiz. Eğer konut projesine katılamadınız, arsaya başvurup kendi evinizi de inşa edebilirsiniz. Yeni evliler diye bir kategori yer almıyor, onlardan adına kastımız gençler. 240 aya kadar da vade olanağı olacak."

ASGARİ ÜCRETLİLER RAHATÇA ÖDEYEBİLİR!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un TOKİ konut fiyatları hakkındaki açıklaması şu şekilde; "Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir tutar olacağını söyleyen Bakan Kurum, "Sosyal konut ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

PROJE DETAYLARI 13 EYLÜL'DE AÇIKLANACAK!

Bakan Kurum, geçtiğimiz günlerde Twitter'dan yaptığı paylaşımda, vatandaşlara en iyisini sunmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi. "Sosyal konut projesinde tarih 13 Eylül tarihi bilgisini veren Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylül'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıklayacak" diye konuştu.

İŞKUR Çarşı ve Mahalle Bekçi alımını duyurdu! İşte bekçi alımı tarihleri!

Köklü bir zam geliyor! Duyanlar stok yapmaya başladı! İşte detaylar!

PTT’ye koşun! Evdeki kişi sayısına göre ödeme alabilirsiniz! İşte detaylar!