Toki

TOKİ sosyal konut projesinde maaş sınırı belli oldu mu? TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları!

TOKİ sosyal konut projesinde maaş sınırı belli oldu mu? TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları nelerdir? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

TOKİ sosyal konut projesinde maaş sınırı açıklandı mı, ne kadar şeklindeki soruların yanıtlarını vatandaşlar merakla araştırıyor.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıtımını yapacağı projeye ilişkin detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıtımını yapacağı sosyal konut projesine ilişkin en çok merak edilen soru ise, başvuracakların maaş sınırıydı. Bu konuya dair bir rakam belli oldu.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJELERİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konu projesi için hazırlıkları tamamladıklarını söylerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da detayları Eylül ayında kamuoyuna duyuracağını iletti. Eylül ayında Erdoğan'ın yapacağı açıklama sonrası başvuruların hızla alınacağı konuşuluyor.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNDE KAÇ KONUT SATILACAK?

81 ilde dar gelirli vatandaşların aidat öder gibi ödeme imkanları ile ev sahibi olacağı projede daire sayısı 150 bini aşacak. Rakamın 200 bini bulabileceği düşünülüyor.

TOKİ SOSYAL KONUT MAAŞ SINIRI BELLİ OLDU MU? TOKİ SOSYAL KONUT MAAŞ ŞARTI NE KADAR?

TOKİ sosyal konutları ile ilgili yapılacak açıklama öncesi milyonlar şartları ve ipuçlarını merakla araştırıyor. Özellikle öncelikli olarak sosyal konut başvurusu yapabilecek grup yoğun şekilde araştırılıyor. Bunun yanında hane geliri sınırının kaç lira olacağı da yoğun şekilde yanıt arayan sorular arasında bulunuyor.

Hayata geçirilecek yeni projeden şehit yakınları, gaziler ve emeklilerin yanı sıra gençlerin de öncelikli olarak faydalanması sağlanacak. Bu kategorilerin yanında dul ve yetimler de projeden ayrılan kontenjan çerçevesinde öncelikli olarak yararlanacak.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma

- 25 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor,

- Projenin bulunduğu il sınırları içinde 1 yıldan uzun süredir ikamet ediyor olma veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.

- TOKİ'den konut satın almamış olma ve TOKİ'den konut kredisi kullanmamış olma

- Hane halkı adına sadece bir adet başvuru yapılmış olmalıdır.

Emekli promosyonları 10 bin TL’ye dayandı! Bankalar promosyon ateşini harladılar! İşte detaylar!

Kira yardımı kimler alabilir 2022? Kira yardımı nasıl alınır?

Hiç çalışmayan biri emekli olabilir mi?