Toki

TOKİ sosyal konut şartları belli oldu mu? 2022 TOKİ sosyal konut başvuru detayları!

TOKİ sosyal konut projelerine dair detaylar merakla araştırılıyor. İşte 2022 TOKİ sosyal konut başvuru detayları!TOKİ sosyal konut projesi, 81 ili kapsayacak ve düşük bütçeli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlıyor

TOKİ sosyal konut başvurularına dair nefesler tutuldu. TOKİ sosyal konut projesi, 81 ili kapsayacak ve düşük bütçeli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlıyor. Bu projenin detaylarının da 13 Eylül'de netleşeceği duyuruldu. Uygun fiyatlarla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar "TOKİ başvuru şartları nelerdir, TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman başlayacak?" sorularının yanıtlarını arıyor.

İşte, 2022 TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları, tarihleri ve ev ücretleri ile ilgili merak edilen detaylar…

BAKAN KURUM'DAN TOKİ AÇIKLAMASI GELDİ!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ sosyal konut projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum projeye dair şunları söyledi; "Üç adımda yeni konut hamlesi" başlığı altında yapılacak, öncelikle Birinci adım: Sosyal konut projesi kapsamında, TOKİ eliyle 81 ilde sosyal konutlar inşa edilecek. Konut, konut arsası, sanayi siteleri satılacak. Gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere ve engellilere özel kontenjan verilecek. İkinci adımda da Emlak Konut öncülüğündeki kampanya ile gayrimenkul firmalarıyla konut kampanyası yapılacaktır. Üçüncü adım ise İstanbul genelinde 10 bin, ülke genelinde 40 bin arz fazlası kiralanamayan ya da satılamayan 50 bin ofis dönüştürülerek konut olacak."

"Proje bağlamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan verilecektir. Yaş aralığı ve bir oran belirlenecektir. Diyelim ki konut projesine dahil olamadınız, arsaya başvurup kendi evinizi de inşa edebilirsiniz. Yeni evliler diye bir alan olmayacak, onlar adı altında bahsettiğimiz gençlerdir.  240 aya kadar da vade olanağı olacak.”

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TOKİ sosyal konut projelerine dair detaylar araştırılıyor. Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir miktarda olacağını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Dar gelirliye üç ana destek! 25 milyar destek sahiplerini bulacak! İşte detaylar!

Kadın erkek memur alımı başladı! Tek bir şart aranıyor! İşte detaylar!Emekli maaşı alanlara ek gelir! Sadece o banka duyurdu! 3 gün içinde hesaplara geçiyor! İşte detaylar!