Toki

TOKİ sosyal konutlar için maaş sınırı belli oldu! İşte TOKİ sosyal konut projesine dair son gelişmeler!

TOKİ vasıtası ile 81 ilde hayata geçecek sosyal konut projelerinin detayları ortaya çıkmaya başladı. TOKİ sosyal konut projesinde en çok araştırılan konu başvuru şartı olan maaş sınırı yanıt buldu.Hükümetin hazırlığını yaptığı TOKİ sosyal konut projesinde en çok merak edilen başvuru şartı olan maaş sınırı belli oldu

Konut ve kira fiyatlarında oluşan fahiş fiyatlar vatandaşın belini bir hayli bükmüştü. Hükümetin hazırlığını yaptığı TOKİ sosyal konut projesinde en çok merak edilen başvuru şartı olan maaş sınırı belli oldu.

İşte merak edilen detaylar…

TOKİ sosyal konut projesi eylül ayında hayata geçmesi planlanıyor. Proje ile 150 binden fazla konut, dar gelirli vatandaşlar ile buluşturulacak.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURULARI EYLÜLDE!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konu projesi için hazırlıkları tamamladıklarını, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın detayları Eylül ayında kamuoyuna duyuracağını açıklamıştı. Eylül ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklama sonrası başvuruların hızla artacağı belirtiliyor.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNDE KAÇ KONUT SATILACAK?

81 ilde dar gelirli vatandaşların aidat öder gibi ödemelerle ev sahibi olacağı projede daire sayısı 150 bini geçiyor. Rakamın 200 bini bulabileceği belirtiliyor. İstanbul projede aslan payını alacak.

Arz ve talep dengesizliği sonrası kira fiyatları İstanbul başta olmak üzere fahiş şekilde artış gösterdi. Konut sayısının talebi karşılamaması nedeniyle konutların fiyatları da oldukça yükseldi. 150 bini geçen dairenin ülkeye kazandırılacak olmasının piyasadaki fiyatları da dengeleyeceği düşünülüyor.

HERKESİN BEKLEDİĞİ DETAY BELLİ OLDU MU? HANEYE GİREN MAAŞ ŞARTI NE KADAR?

TOKİ sosyal konutları ile ilgili yapılacak açıklama öncesi milyonlar şartları ve ipuçları merak ediliyor. Vatandaşlar öncelikli olarak sosyal konut başvurusu yapabilecek grup yoğun şekilde araştırılıyor. Ayrıca hane geliri sınırının kaç lira olacağı da yoğun şekilde yanıt arayan sorular arasında yer alıyor.Sabah'ta yer alan habere göre, bu yıl ise Anadolu'da 14 bin TL, İstanbul'da da 16 bin TL'nin altında hane geliri olanlar projeye başvuru yapabilecek.

Hayata geçirilecek yeni projeden şehit yakınları, gaziler ve emeklilerin dışında gençler ve yeni evlenen çiftler de faydalanacak.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma

- 25 yaşını doldurmuş olma

- Projenin bulunduğu il sınırları içinde 1 yıldan uzun süre ikamet etmiş olma ya da projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olma.

- TOKİ'den konut satın almamış olma ve TOKİ'den konut kredisi kullanmamış olma şartı aranıyor.

Emekliler çifte bayram yaşayacak! Bayram ikramiyelerine de el atıldı! İşte detaylar!

KPSS’siz ilkokul mezunu 103 bin personel aranıyor! İşte detaylar!

Kamu kuruluşlarına 30 bin personel alınacak! Alımlar ilkokul mezunları arasından yapılacak! İşte detaylar!