Toki

TOKİ sözleşme nereden yapılır? TOKİ’den ev çıkarsa satılabilir mi? TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı?

TOKİ konutları gündemde olan konulardan biridir. Yapılan kuradan isimleri çıkanlar ise hummalı bir araştırma içindeler. İşte TOKİ kurasında isimleri çıkan vatandaşların sorduğu birtakım sorular ve yanıtları!81 ilde yapılacak olan konutların en fazlası İstanbul'da olacak

İSTANBUL’DA TOKİ NEREYE KONUT YAPILACAK?

TOKİ Sosyal Konut Projesi İstanbul'un; Başakşehir, Esenler, Arnavutköy, Çatalca, Silivri ve Tuzla ilçelerinde inşa edilecek. 81 ilde yapılacak olan konutların en fazlası İstanbul'da olacak. Ankara’da 18 bin, İzmir’de 12 bin 400, Gaziantep’te 10 bin, Bursa'da 8.650 konut yapılacak.

Peki “TOKİ sözleşme nereden yapılır? TOKİ’den ev çıkarsa satılabilir mi? TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı?” İşte TOKİ konutları hakkında araştırılan sorulan soruların yanıtları…

TOKİ ARSA KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TOKİ arsa kuraları, 10 ile 28 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu bahsedilen kuralar, 55 ilde 39 bin 280 hak sahibi için TOKİ arsa kura çekimi yapılacaktır. TOKİ arsa kura sonuçları e-Devlet sistemi ekranından araştırma yapılıyor.

TOKİ’DEN EV ÇIKARSA SATILABİLİR Mİ?

TOKİ konutları, dar gelirli olan vatandaşlar için sosyal konut kapsamında inşa edildiği için taksit sayısı bitene kadar da satılamaz. Satışa dair zorunlu hallerde TOKİ Genel Müdürlüğü süreci devralıp, konu ile ilgili çözüm üretilecektir.

TOKİ SÖZLEŞME NEREDEN YAPILIR?

TOKİ’den yapılmış olan açıklamada; "İdaremizce yapılmış olan satış konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama aynı şekilde devir, teslim, tapu şeklindeki işlemlerinin hepsi Halk Bankası ve Ziraat Bankasının yetkili şubeleri ile yapılıyor ve başka bir banka şubesi ya da şahıs hesapları üstünden ise işlem yapılmamaktadır.

TOKİ EVLERİNDE OTURMA ZORUNLULUĞU VAR MI?

Alt gelir grubunda bulunan projelerde hak sahibi olanlar yani sözleşme imzalayan vatandaşlar, konutlarını borçları biteceği süreye kadar başka birisine devredemeyeceklerdir.

Bu bilgilere ek olarak, sözleşme imzalanmış olan konut için borç biteceği süreye kadar, alıcının ya da ailesi için ikamet koşulu aranır. Alıcı vatandaşın, kendisinin, eşinin ya da çocuklarının söz konusu olan evde ikamet etmediklerinin tespit edilmesinde ise yapılan sözleşmeler iptal edilecektir.