Toki

TOKİ taksit artışı 2023! 2023 TOKİ taksit artışı ne kadar oldu? TOKİ taksitleri ne kadar?

TOKİ’nin İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'nin uzun süredir beklenen aylık taksitlerdeki artış oranı açıklandı. İşte detaylar!

TOKİ’nin taksit artışı ne kadar oldu? 2023 TOKİ taksit artışı oldu mu? soruları uzun bir süredir sürekli sorulan sorular arasında yer almaktaydı.

İşte bu soruların yanıtları…

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin aylık ödemelerinde artış oranını yüzde 15,40 olacağını duyurdu. TOKİ’nin İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'nde aylık taksitlerdeki artış oranı netleşti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, artış oranını yüzde 15,40 olarak belirlediklerini TOKİ kuralarında isimleri çıkan vatandaşlara duyurdu.

Bakan Kurum İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'nin artış oranı konusu ile ilgili şunları dile getirdi; "TOKİ her yıl ocak ayında memur maaş zammına göre bir artış yapıyordu. Bu sene de memur maaş artışı yüzde 30 oldu. Ancak biz vatandaşımız için TOKİ vade artış oranını yüzde 15.40 seviyesinde tutmaya karar verdik. Yani vade artış oranında yüzde 50’ye varan bir indirim yapmış olduk."

TOKİ AYLIK ÖDEME SABİT Mİ?

TOKİ konutları, yüzde 10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay ile birlikte başlayacak şekilde konut satışlarına başlandı.

2023 OCAK TOKİ KURA ÇEKİMİ TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

2 ile 12 Ocak 2023: Ankara 18 bin 450 konut çekilişi yapılacak,

2 ile 5 Ocak 2023: Hatay 5 bin 25 konut çekilişi yapıldı,

6 Ocak 2023: Osmaniye 1550 konut çekilişi

7 ile 8 Ocak 2023: Kahramanmaraş: 3 bin 101 konut çekilişi

10 ile 13 Ocak 2023: Adana 6 bin 356 konut çekilişi yapılacak.

ZİRAAT BANKASI HİBE DESTEĞİ VERİYOR MU?

Bir evi olmasını isteyenler için Ziraat Bankası hazırlıklara başladı. Ev almak isteyenler, bankaların kredi kampanyalarını araştırıyor. Yapılan destek açıklamalarından sonra bu şekildeki araştırmaların sayısı bir hayli arttı. Bu yıl herkes ev sahibi olacak. Fahiş ev fiyatlarından sonra ev almak güç bir hale geldi. Ekonomik alanda yaşanan bu zorlu süreçler ve enflasyonda oluşan artıştan sonra vatandaşın yüzünü güldürecek haberi Ziraat Bankası verdi. Verilen habere göre Banka ilk defa ev alan vatandaşlara 140 bin TL hibe yardımı yapılacağı açıklandı. Bu para da geri ödemesiz olarak verilecek. Haberi duyan vatandaş havalara uçtu. Tabi bu desteğe başvurabilmek için birtakım şartlar bulunmaktadır.

Yapılan zamlardan onların işine yaradı! Zamlarla onlar dört köşe olacak! Her ay 4.125 TL ödeme!

Ayçiçek yağında dev kampanya! O marketten indirim müjdesi geldi! Son 3 gün!