Kent Haberleri

TOKİ taksit ödemeleri 2022 ne zaman başlayacak? Taksitler nasıl ödenecek? Hemen bakın!

TOKİ taksit ödemeleri 2022 ne zaman başlıyacak sorusunun yanıtı TOKİ projelerinebaşvuru yapanlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki TOKİ taksitleri nasıl ödenecek? Hemen bakın...Projelere başvuru yapan vatandaşlar TOKİ taksit ödemelerinin başlayacağı tarih ile ilgili araştırmalar yapıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İlk Evim projesi için başvurular geçtiğimiz aylarda sona erdi. Projelere başvuru yapan vatandaşlar TOKİ taksit ödemelerinin başlayacağı tarih ile ilgili araştırmalar yapıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak lanse edilen TOKİ “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde kura çekilişleri de peş peşe yapılıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen 250 bin sosyal konut projesinde 7 Kasım 2022 tarihinde başlayan kura çekimleri hız kesmeden devam ediyor.

TOKİ taksit ödemeleri 2022 ne zaman başlıyacak sorusunun yanıtı TOKİ projelerinebaşvuru yapanlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki TOKİ taksitleri nasıl ödenecek? Hemen bakın...

Verilen detaylara göre, TOKİ'den 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutları almaya hak kazanan vatandaşlar ödemeler ile ilgili araştırmalar yapıyor.  Proje dahilinde 81 kentte toplam 250 bin sosyal konutun Mart 2023’e kadar etaplar halinde kuraların çekilmesi sonrasında ödemeler ve taksitlerin başlanması planlanıyor. Yine verilen bilgiye göre, konutlar hak sahiplerine yüzde 10 peşinat ve 240 ay vadeyle satılacak.

TOKİ taksit ödemeleri 2022 ne zaman başlıyacak sorusunun yanıtı TOKİ projelerinebaşvuru yapanlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki TOKİ taksitleri nasıl ödenecek? Hemen bakın...

TOKİ TAKSİT ÖDEMELERİ 2022 NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Verilen bilgilere göre, TOKİ sosyal konut taksit ödemeleri, sözleşme tarihini izleyen ay itibariyle başlatılacak. Yine verilen detaylara göre, söz konusu projede taksit ödemeleri ile ilgili ilerleyen günlerde yeni açıklamaların yapılması da bekleniyor.

TOKİ 3+1 ve 2+1 TAKSİTLERİ NE KADAR?

Aktarılan detaylara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İlk Evim projesinde konut fiyatları 608 bin TL ile 950 bin TL arasında farklılık gösteriyor. Projelerde yer alan konutlar için aylık taksitler de 2 bin 280 TL'den başlıyor ve 3 bin 562 TL'ye kadar çıkıyor.

TOKİ TAKSİT VE ÖDEMELERİ 2022 NASIL OLACAK?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İlk Evim projesine yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi durumunda başvuru sahipleri bilgilendirilecek.

Yine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı projeleri ile ilgili olarak verilen detaylara göre, hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her senenin Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak TOKİ tarafından tespit edilen oranda artırılacak. İlk dönemsel artış ise sözleşme tarihine göre TOKİ tarafından belirlenecek.

TOKİ'nin il il kura takvimi duyuruldu! Peş peşe yapılacak 19-25 Aralık 2022 TOKİ kura çekilişleri hangi illerde olacak?

TOKİ Bursa projesinde son dakika müjdesi! 509 yeni konutu aman kaçırmayın!

TOKİ Çorum projesiyle sadece bu ilçeye 74 yeni konut geliyor! TOKİ'den konut bekleyenler dikkat!