Toki

TOKİ Trabzon projeleri için son dakika açıklaması geldi! 400'den fazla yeni konut geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uzungöl Millet Bahçesi'nin ihalesi 3 Ağustos'ta, Ortahisar Çimenli Mahallesi 327 sosyal konut projesi ve Yeşilköy Mahallesinde yapılacak 84 konutun ihalesi ise 21 Temmuz'da gerçekleştirecek.TOKİ tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Trabzon'a son 19 yıl içerisinde güncel rakamlarla 4 milyar 588 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirildi

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) en çok yatırım yaptığı şehirler arasında yer alan Trabzon'daki yeni projeleri için düğmeye bastı.

TOKİ tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Trabzon'a son 19 yıl içerisinde güncel rakamlarla 4 milyar 588 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirildi. Söz konusu bu yatırımların içerisinde, 8 bin 315 konut, 2 hastane, 5 kamu hizmet binası, 7 okul, 4 spor salonu, 12 ticaret merkezi, stadyum, 2 sevgi evi, 2 aile sağlık merkezi gibi yatırımlar yer alıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yatırım miktarı 633 milyon 816 bin TL'yi geçen konut, dükkan, mescit, terminal binası, gençlik merkezinin çalışmalarını da sürdürüyor. Hayata geçirilen sosyal yapı projeleri kapsamında da 863 konut, 90 dükkan, 25 iş yeri, üç hükümet konağı, mescit, terminal binası ile okul tadilatları yapılıyor.

- TOKİ'den şehrin tarihine yakışan dönüşüm

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki Çömlekçi Mahallesi'nde şehrin tarihine ve kültürüne yakışan dönüşüm projesi hayata geçiren TOKİ, 130 daire, 19 dükkan ve 423 araç kapasiteli kapalı otoparkın yer aldığı 90 bin metrekarelik ilk etap çalışmasını, bu sene tamamlayacak.

Söz konusu projeyle Karadeniz yöresinin renkleriyle uyumlu özgün bir yerleşim hayata geçirilecek. 3 bin 500 metrekare yeşil alana sahip projenin 11 bin metrekarelik ikinci etabında yıkım çalışmaları ise hız kesmeden sürüyor. 

40 afet konutunun hayata geçirildiği Of ilçe merkezinde de önemli bir yenileme projesi hayata geçirecek olanTOKİ, bu kapsamda ticari faaliyetini sürdüren esnaf için 94 dükkan ve 27 ofis inşa edecek. Ayrıca eski terminal alanında 25 dükkan daha yapılacak.

Yine konu ile ilgili  olarak aktarılan detaylara göre, TOKİ, Yomra ilçesindeki 511 konut ve 24 dükkanlı ticaret merkezinin inşaat çalışmalarını da tamamladı. Trabzon Bahçecik'te 40 konut ve 11 dükkan, Çaykara'da 85 konut ve 45 dükkan, Maçka Esiroğlu Mahallesi'nde 144 konut, Çömlekçi Mahallesi'nde 106 konut ve Ortahisar İnönü Mahallesi’nde 38 konutun inşasına hız kesmeden devam ediyor. Trabzon Araklı Özgen Mahallesi'ndeki 278 konut da hak sahiplerine verildi.

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Ortahisar ilçesi Çimenli Mahallesi 327 sosyal konut projesi ve Yeşilköy Mahallesinde inşa edilecek olan 84 konutun ihalesinin 21 Temmuz tarihinde gerçekleştirileceği belirtildi.

- TOKİ'den Trabzon'a çevre yatırımları

Trabzon'da güvenli ve çevreyle uyumlu konut alanları hayata geçiren TOKİ, çevre yatırımları kapsamında şehirdeki toplamda üç millet bahçesini vatandaşların hizmetine açtı.

TOKİ yeni yatırımları kapsamında Uzungöl Millet Bahçesi'nin ihalesi ise 3 Ağustos'ta yapacak.

TOKİ'den Trabzonlulara 400'den fazla ucuz konut müjdesi! TOKİ'nin en yeni projesi için tarih açıklandı!

Herkes bekliyordu! TOKİ Trabzon Of projesi için o gün geldi!

Trabzonlular dikkat! Bu sabah Resmi Gazete'de yayımlandı!