28 / 04 / 2024

TOKİ Trabzon'da 3 bin konut yapacak!

TOKİ Trabzon'da 3 bin konut yapacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TOKİ aracılığıyla Trabzon´da 3 bin 215 konut inşaatı başlattıklarını ve 2 bin 328´inin sahiplerine teslim edildiğini anlattı



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Her evet demokrasiye davettir, her evet adalete davettir, her evet özgürlüğü davettir, hukuka davettir" dedi.

Erdoğan, partisince Atatürk Alanı´nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, yola çıkarken Türkiye´yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet, dört temel taşı üstünde yükselteceklerini söylediklerini hatırlatarak, "Eğitimde kitapları ücretsiz olarak veriyor muyuz? İlköğretimde yoksul ailelere erkeklere 20 lira, kızlara 25 lira veriyor muyuz? Orta öğretimde erkek öğrencilere 35 lira, kız öğrencilere 45 lira veriyor muyuz? Bunlar pozitif ayrımcılık. Parayı kime veriyoruz? Anneye veriyoruz, babaya vermiyoruz, çünkü dumansız havayı seviyoruz. Onun için duman olup gitmesin istiyoruz. Anneler bak size veriyoruz ama yine duman olmasın. Hem sağlığınıza hem cebinize dikkat" diye konuştu.

Tonya, Beşikdüzü, Vakfıkebir Sağlık Meslek Liselerini hizmete açtıklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "Trabzon´da farklı türde 42 liseyi hizmete açtık. Türkiye genelinde 149 bin derslik yaptık. Üniversite öğrencilerine ayda 200 lira veriyoruz ama şimdi sabah, öğle, akşam olmak üzere buna 120 lira daha ilave ediyoruz ve toplamda 320 lira destek veriyoruz. Trabzon´a yaklaşık 9 bin bilgisayar gönderdik okullarımıza bilişim teknolojisi sınıflarına. Bunları biz kurduk, daha önce bunlar yoktu. Gençliğimiz istiyoruz ki çok farklı olsun, sportmen bir gençlik olsun. Sporun önemli merkezlerinden Trabzon şu yaptığımız yatırımlarla çok farklı bir noktaya,
 konuma geliyor. Spor salonlarımızın sayısı sürekli olarak böylece artıyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesinin bünyesinde 9 fakülte, 2 enstitü, 4 meslek yüksek okulu, 2 yüksek okul, 5 araştırma ve uygulama merkezi hizmete girdi. Teknokent´in açılışı da en kısa sürede yapılacak. Yüksek öğretimde bu sene yatırım programında toplam 3 bin 900 yatak kapasiteli 5 yurt projesini de inşallah tamamlayacağız."

-TRABZON´A SAĞLIKTA TOPLAM 242 TRİLYON YATIRIM YAPILDI-

Erdoğan, Trabzon´a sağlıkta yaptıkları yatırımların toplam bedelinin 242 trilyon olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Akçaabat´taki hastaneyi de yerinde gördüm, maşallah orada da modern bir hastaneyi yıl sonuna kadar bitiriyoruz ve açılışını yapacağız. 200 yataklı Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası, 25 yataklı Şalpazarı İlçe Hastanesi, 25 yataklı Çaykara İlçe Hastanesi, 50 yataklı Köprübaşı Vali Recep Yazıcıoğlu İlçe Hastanesi ve 10 adet sağlık ocağını biz tamamladık ve hizmete açtık. Bunun yanında 50 yataklı Araklı Devlet Hastanesi ek binası, 16 yataklı Sürmene Devlet Hastanesi ek binası, 22 yataklı Of Devlet Hastanesi ek binası, Fatih Devlet Hastanesi ek binası, 10 yataklı Of Gürpınar İlçe Hastanesi, Düzköy Sağlık Merkezi, 51 yataklı Maçka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Numune Hastanesi ek poliklinik binası vesaire, bunlar hazırlandı ve Trabzon´un hizmetine sunuldu, hayırlı olsun."

-TOKİ ARACILIĞIYLA TRABZON´DA 3 BİN 215 KONUT-

TOKİ aracılığıyla Trabzon´da 3 bin 215 konut inşaatı başlattıklarını ve 2 bin 328´inin sahiplerine teslim edildiğini anlatan Erdoğan, "Ulaştırmada Karadeniz Sahil Yolu´nun biz geldiğimizde yüzde 35´i yapılmıştı, şimdi biz onu neredeyse tamamlama noktasına getirdik. Bütün o tünellerden geçiyorsunuz ve Karadeniz ne hala geldi ortada. Belediye başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Orhan Bey de maşallah çok kısa zamanda hamdolsun Trabzonumuz da sahil şeridinde ve diğer yerlerde yoğun bir değişimi, kentsel değişim ve dönüşümü bizlere yaşatıyor. Başarılarının artarak devamını diliyorum. Trabzon´da 2002 yılına kadar 73 kilometre bölünmüş yol vardı, biz 7 senede 77 kilometre bölünmüş yol yaptık. Düşünün 79 senede 73 kilometre, 7,5 senede 77 kilometre farkımız bu" diye konuştu.

Erdoğan, Trabzon Hava Limanı´nın iktidara geldiklerinde, ihtiyaçlara cevap veremez durumda olduğuna dikkati çekerek, "Aralık 2008´de yepyeni bir iç hatlar terminal binasını tamamlayarak, sizlerin hizmetine sunduk. Eski terminal binasını ise sadece dış hatlara yönelik düzenledik ve böylece hava limanının yolcu kapasitesini 3 milyon 500 bine çıkardık. Neticesini de çok kısa zamanda verdi. Bizim geldiğimiz güne göre hamdolsun yüzde 300 artış gerçekleşti. 2002 yılında 396 bin olan yolcu sayısı, 2009 yılında 1 milyon 469 bine çıktı. Mesele bu, Halep oradaysa arşın Trabzon´da" şeklinde konuştu.

-"ÇİFTÇİLERİMİZE 2010´UN İLK 6 AYINDA 53 MİLYON TUTARINDA KREDİ VERDİK"-

Ziraat Bankası´nın, göreve geldiklerinde yüzde 59 faizle kredi verdiğini ifade eden Erdoğan, "Şimdi ise yüzde 13 ile ve sübvansiyonlarla yüzde 5,5. 2002´de kim vardı iktdarda MHP, DSP, ANAP vardı. 2002 yılında çiftçilerimize 1,5 milyon lira kredi vermiş, 2010´un ilk 6 ayında Allah aşkına şuna dikkat edin 32 kat artışla 53 milyon tutarında kredi verdik. Hesap ortada. Diyorlar ki ´bu iktidar çiftçinin yanında değil´. Ya insaf yüzde 59 faizle kredi veriyordunuz, şimdi sübvansiyonlarla olunca yüzde 5,5, sübvansiyonsuz yüzde 13 hesap ortada" dedi.

Erdoğan, Atasu Barajı´nı da yıl sonuna kadar bitirme durumları bulunduğunu, barajın bitmesiyle Trabzon´da su konusunda bir sıkıntı yaşanmayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Diyorlar ki ´bunlar Türkiye´yi borçlandırdılar´. Biz göreve geldik devletin borç stoku yüzde 74´dü. Şimdi ne biliyor musunuz? Küresel krize rağmen yüzde 45. 74 nere, 45 nere. Devletin borçlanma faizi neydi biliyor musunuz? Devlet borçlanırken yüzde 63 faiz veriyordu, yani 100 liraya 63 lira faiz. Şimdi biz ne veriyoruz biliyor musunuz? 100 liraya biz şimdi 8 lira faiz veriyoruz. Bu büyük faizler kimin cebinden çıkıyordu o zaman, benim vatandaşımın cebinden çıkıyor. 63 lira faiz ödüyordu 100 lira için ama şimdi 8 lira, kimin cebinde kalıyor bu para, benim vatandaşımın cebinde kalıyor. Enflasyon yüzde 30´du. Bu bir canavardı, parayı eritiyordu. Güneş karşısındaki kartopu gibi. Şimdi ne oldu. 7,6´ya düştü enflasyon. Maalesef biliyorsunuz, tilki erişemediği üzüme ne dermiş ´koruk´. Kedi de ulaşamadığı ciğere ne dermiş ´murdar´. Bunlar bu, ne diyeyim. Sonra bunların kılavuzu karga, sıkıntı orada."

-"12 EYLÜL BİR MİLAT OLACAK EVELALLAH"-

Erdoğan, bir vatandaşın, ´çatlasınlar´ diye seslenmesi üzerine, "Çatlasın mı? Yok çatlamasınlar, onlar da evet desin" diye konuştu.

"12 Eylül bir milat olacak evelallah" diye sözlerini sürdüren Erdoğan, "12 Eylül Trabzon için milat olacak, Türkiye için milat olacak. Gelin hep birlikte evet diyelim, gelin bembeyaz yeni bir sayfa açalım. Her evet demokrasiye davettir, her evet adalete davettir, her evet özgürlüğü davettir, hukuka davettir. Biz TBMM olarak 14 gün, 14 gece orada çalıştık, üzerimize düşeni yaptık. Biz, sizin bize yüklediğiniz emanetin hakkını verdik, Şimdi evet söz sizde, şimdi evet karar sizde, mühür de sizde" dedi.

Erdoğan, ´sevdamız millet, kararınız´ sorusuna, vatandaşların ´evet´ cevabını vermeleri üzerine konuşmasını, "Trabzon evelallah bu işi bitirdi. Bizim bir şarkımız var onu da söyleyelim noktayı, mührü vuralım. Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor. Ramazanı şerifiniz mübarek olsun, 12 Eylül inşallah çifte bayram olsun" sözleriyle tamamladı.


Geri Dön