Genel

TOKİ, Türkiye-Almanya maçında TT Arena'yı inceleyecek!

Bugünkü milli maça TOKİ ve GSGM'den uzmanlar gelecek. Yaşanan sıkıntıları canlı canlı görecek. 2 çözüm planı ise hazır... G.Saraylılar'ın Arena çilesi yakında bitiyor. Yönetimin Ankara turundan sonra çözüm paketi hazırlandı. Yeni yol haritası şöyle:

G.Saray ile GSGM ve TOKİ arasındaki görüşmelerde ilginç bir karar alındı. Sarı-Kırmızılı iki yönetici Adnan Öztürk ile Refik Arkan, yetkililere 'Gelin canlı gözlerinizle sorunu görün' davetinde bulundu. Almanya maçında GSGM ve TOKİ'den uzmanlar, TT Arena'ya gelecek. 50 bin taraftarın gelmesi beklenen statta yaşanan ulaşım sorununu bizzat denetleyecek... Canlı canlı sorunlar gözetlenecek... Yapılacak işler belirlenecek, eksiklikler giderilecek.

1. ÇÖZÜM PLANI: KURTULUŞ YAYA YOLU

G.SARAY ile TOKİ arasında yapılan uzlaşmaya göre kısa vadeli 1. çözüm paketi belirli... O da metro durağındaki sıkışıklığı azaltmak için yaya yolu yapmak. Böylece metrodaki izdiham giderilecek. Stattan ayrılanlara alternatif yol sunulacak. Stadın yukarısından minibüs, otobüs ve otoparka gitmek için 20 metre genişliğinde etrafı tel örgülerle çevrili bir yaya yoluyla 10-20 bin kişi stattan ayrılacak. Bu yolun yapılması için TOKİ 'evet' derse 1 hafta-10 günlük bir sürede işlem tamamlanacak.

2. ÇÖZÜM PLANI: CENDERE YOLU AÇILACAK

STADIN altındaki Cendere yolunun açılması 2. aşamada gerçekleşecek. Görüşmeler hızlandı. Yol yapımı için kısa sürede harekete geçilecek ve stattan ayrılan taraftarlar Cendere yoluna yönlendirilecek. Böylece önemli bir yük de azalacak.

3. ÇÖZÜM PLANI: OTOBANDAN KANAL YOL

BİR başka çözüm planı da otoban kenarından ayrı tel örgülerle kanal gibi gelecek ve yukarıya kadar çıkacak bir yol yapmak. Bu düşünülen ama uygulanmaya konulması planlanan bir proje. Seyrantepe'ye kadar taraftarlara yürüme imkanı doğacak, çile de sona erecek.
Akşam