Kim Kimdir?

TOKİ Tuzla III. Etap'ta 493 YTL taksitle! Sadece 248 konut!

TOKİ'nin Tuzla III. Etap'ta inşa ettiği 248 konut, 493 YTL'den başlayan taksitlerle satışa sunuluyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Tuzla III. Etap'ta alt gelir grubu için geçen hafta başlattığı bin 112 konutluk projeden sonra şimdi de orta gelir grubuna yönelik 248 konutluk kampanyası önceki gün  satışa sunuldu.

Tuzla III. Etap'ta 111 metrekare konutlar 116 bin YTL'den satışa sunuluyor. 96, 108 ve 120 ay taksit imkanı sunuluyor. Taksitler 493YTL'den başlıyor. Peşinat ödemeleri 23 bin 200 YTL ile 39 bin 440 YTL arasında değişiyor. Konut bedelinin peşin ödenmesi durumunda ise yüzde 25 indirim yapılacak.

Üç farklı ödeme seçeneği

Üç farklı ödeme seçeneği sunulan konutlar için yüzde 20 peşin ödendiğinde geriye kalan tutar, 96 ay vade imkanıyla 967 YTL'den taksitlendiriliyor. Diğer seçenekte ise yüzde 30 peşinat ödemesi yapıldığında yüzde 10 indirim yapılarak geri kalan tutar, 677 YTL taksitle 108 ay vadelendiriliyor.  Yüzde 40 peşin ödemelerde ise yüzde 15 indirimli satılan konutların taksitleri 493 YTL olup, 120 ay vade imkanı sağlanıyor.

Başvurular 1 Temmuz tarihine kadar Ziraat Bankası'nın tüm şubelerine yapılabilecek. Katılımcılar arasında 7 ve 8 Temmuz'da noter huzurunda kura çekilişi gerçekleştirilecek. Konutlar 26 ay içerisinde sahiplerine teslim edilecek.

Konutlara başvuru yapabilmek için; konut sahibi olmak isteyen kişinin kendisi, eşi ve çocukları üzerine kayıtlı konut bulunmaması, Toplu Konut İdaresi'nden konut satın almamış ve kredi kullanmamış olması şartı aranıyor.
Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar 14-24 Temmuz tarihleri arasında konut seçimi yapan alıcılar, peşinat bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı 15-25 Temmuz tarihlerinde Ziraat Bankası İstanbul Tuzla Şubesi'ne yatırarak sözleşmelerini imzalayacak.

Kura sonucunda konut satın alma hakkı kazanamayanların başvuru bedelleri 11 Temmuz 2008'de iade edilecek.

Konutların anahtar teslimi öncesinde KDV bedeli alıcılar tarafından ödenecek. Her yılın Ocak ve Temmuz aylarında yılda iki kez memur maaş artış oranına göre dönemsel artış olacak.

Kimlerin alması mantıklı?

Tuzla III. Etap konutlarında fiyatlar TOKİ'nin diğer projelerine göre daha pahalı. Ancak fiyatlar bölge ve semt ortalamasının altında. Konutların prim yapma potansiyeli yüksek. Orta sınıf için değerlendirilmesi gereken iyi projeler arasında sayabiliriz.

Ucuz konutlar kuraya kaldı

Geçen hafta satışa sunulan Tuzla III. Etap konutlarına başvuru sayısı, konut adedini geçince kuraya kalmıştı. Bin 112 konut için, bin 565 kişi başvuru yaptı. Kampanyaya başvurular 16 Haziran'a kadar devam edecek.

İstanbul Tuzla III. Etap'ın satış detaylarını görmek için tıklayın!

Fatma KÖKCÜ / emlakkulisi.com