28 / 04 / 2024

TOKİ Tuzla mağdurları ve Murat Kurum anlaşamadı: Taksitlere 6 ayda bir zam yapılması önlenemez!

TOKİ Tuzla mağdurları ve Murat Kurum anlaşamadı: Taksitlere 6 ayda bir zam yapılması önlenemez!

TOKİ Tuzla mağdurları ve İBB Başkan adayı Murat Kurum, zamlar konusunda anlaşamadı. Peki o görüşmede neler konuşuldu? Murat Kurum ne teklif etti? İşte ayrıntılar...



Tuzla'da 5 senedir konutlarını almak için bekleyen ve fahiş rakamlara tepki gösteren  TOKİ  Tuzla mağdurları, son günlerde sık sık gündem oluyor. TOKİ Tuzla 100 bin sosyal konut mağdurları, AK Parti stanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum’la bir araya geldi. 

TOKİ mağdurları ile Murat Kurum arasında anlaşma sağlanamadı ve tartışmalar yaşandı. 

Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre; Murat Kurum ile gerçekleşen toplantıya katılan TOKİ mağdurlarından Gökmen Yavuz, toplantı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TOKİ Tuzla mağdurları ve Murat Kurum anlaşamadı: Taksitlere 6 ayda bir zam yapılması önlenemez!

Murat Kurum’un kendilerini davet ettiğine dikkat çeken Gökmen Yavuz, toplantıda 50 kişiye yakın katıldıklarını, Murat Kurum’un ise “Buradan herkes mutlu ayrılacak” dediğinin altını çizdi. 

Yavuz, Murat Kurum'un toplantıya katılan herkese söz verdiğinin altını çizdi ve "Biz toplantıya katıldığımızda taleplerimizi dile getirdik. Alt gelir grubu olduğumuzu, bu fiyatları ve özellikle de taksitleri ödeyemeyeceğimizi ifade ettik. Ben bizzat 4 milyon 250 bin lira ödemem olduğunu ve bunu karşılamamın imkansız olduğunu söyledim. Sözleşmemi görmek istediğini söyledi ben de gösterdim. 21 TL aylık taksitim olduğunu ve bunun memur maaşına endeksle zamlandığı şartlarda ödememim imkansız olacağını da anlattım" ifadelerini kullandı. 

Yavuz, açıklamasında toplantıya katılan herkesin sbit taksit olması gerektiğini ve KDV oranının yüzde 1 olması gerektiğini söylediğinin altını çizdi. 

TOKİ Tuzla mağdurları ve Murat Kurum anlaşamadı: Taksitlere 6 ayda bir zam yapılması önlenemez!

Murat Kurum'un ise ilk önce yüzde 15 indirim yapmayı ve KDV oranını yüzde 1'e endekslemeyi teklif ettiğini aktaran Gökmen Yavuz, "O teklifin ardından biz bunu kabul edemeyeceğimizi, bizi asıl zor duruma sokacak olanın taksitlerdeki zam olduğunu yeniden anlattık. ‘Ne yapabiliriz’ diye sormak için TOKİ başkanı Ömer Bulut2u aradı. Ömer Bulut ise yüzde 25 indirim yapılabileceğini ve KDV oranını yüzde 1 yapabileceklerine dikkat çekti. Fakat MMA yani taksitlere memur maaşına endeksle 6 ayda bir zam gelmesi konusunda yapabilecekleri bir şey olmadığını belirtti. Murat Kurum bu şartlarda anlaşmak istedi ama biz anlaşamayacağımızı dile getirdik" bilgilerini verdi. 

Ödemelerde zorlanacaklarının altını çizmesi üzerine Yavuz, kendilerinin TOKİ'ye güvenlerinin kalmadığına dikkat çekti ve anlaşma sağlanamadığını, anlaşma yapılana kadar da ses çıkarmaya devam edeceklerini belirtti. 

TOKİ'nin 4 yıldır konutlarını teslim etmediği ve taksitlere yaptığı zamlarla mağdur ettiği Tuzla’daki TOKİ mağdurları Murat Kurum'a adaylığının ilk gününde de çağrıda bulunmuştu. 

TOKİ tarafından 2019'da başlatılan 100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahibi olan, ancak konutlarının 4 senedir teslim edilmemesi ve fiyatlar ile taksitlere uygulanan zamlar sebebiyle mağdur olduklarını vurgulayan vatandaşlar, İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde yaptıkları eylemde sabit taksit ödemesi ve KDV’nin yüzde 1’de tutulmasını talep etmişlerdi. 

TOKİ açıkladı! Adana'da 2+1,3+1 deprem konutlarında son düzlüğe girildi!

Son 2 senede hisse, altın ve dolara 10 bin TL yatıranlar ne kadar kazandı? Yatırımcılar ve yatırım yapacaklar dikkat!

Kiracılar uyanık olun! Ev sahibiniz yüzde 100 kira zammı yapabilir!

İstanbul'un tarih dokusu korunsaydı bugün nasıl görünürdü? O görsellere yorum yağdı!


Geri Dön