27 / 04 / 2024

TOKİ Tuzla mağdurlarından eylem!

TOKİ Tuzla mağdurlarından eylem!

TOKİ mağdurları, senelerdir tamamlanmayan konutları sebebiyle Kartal Soğanlık Gümüşsuyu Mahallesi'ndeki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı inşaatının önünde bir araya gelerek eski bakan Murat Kurum’u protesto etti. 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları, beş senedir tamamlanmayan konutları sebebiyle Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü önünde buluşarak eski bakan Murat Kurum’u protesto etti.

Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Kartal'da hayata geçirdiği konut projesi kapsamında hak sahibi yurttaşlar, protesto gerçekleştirdi.

Soğanlık Gümüşsuyu Mahallesi'nde yer alan  TOKİ  inşaatının önünde bir araya gelen mağdurlar, “Mağdurlar burada, Murat Kurum nerede?” sloganları eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.

TOKİ Tuzla mağdurlarından eylem!

DAHA ÖNCE DE EYLEM YAPMIŞLARDI

Daha önce de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde eylem yapan mağdurlar, dün de İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde buluştu

Polisin yoğun güvenlik önlemleri almış olduğu eylemde mağdurlar, dönemin çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanı, bugün de AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı olarak açıklanan Murat Kurum’a da “Mağdurlar burada, Murat Kurum nerede” sloganıyla tepki göstermişti.

ANKARA'DAKİ KOOPERATİF MAĞDURLARI DA EYLEM YAPMIŞTI

 Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Yaylabağ mevkiinde, Milli Emlak Genel Müdürlüğünden açık ihaleyle alınmış olan 6 bin 400 dönümlük arsaya ortak olan kooperatif üyeleri, tam tamına 20 senedir hiçbir ilerleme olmaması sebebiyle bir protesto gösterisi gerçekleştirmişti.  Ankara  Gölbaşı ilçesi Yaylabağ'daki Başkent Birlik Kooperatifleri üst birliğine üye olan vatandaşlar, söz konusu projede 20 senedir hiçbir ilerleme olmamasını protesto etmek için bir araya gelmişti.

Sabah'tan Tolga Yanık imzalı habere göre Baş-Kent Özlem Konut Yapı Kooperatifleri Birliği önünde buluşan kooperatif üyeleri, üst birliğin arsaları kooperatiflere devretmesini ve inşaat çalışmalarına başlanmasını talep etti.

Yaylabağ'da yapılan açıklamada kooperatif üyesi Prof. Dr. Rıfat Salmanoğlu, 20 sene sonra herhangi bir konut sahibi olmadan toplandıklarını kaydederek, "Dile kolay tam 20 senedir bekliyoruz. Senelerdir başlamayan ya da özellikle başlatılmayan bir projenin içerisinde senelerimiz ve paramız heba olup gitmiştir. Artık ok yaydan çıkmış ve iş, hakkımızı alma mücadelesine dönüşmüştür." demişti.

 

Aylık 2 bin 750 TL'den fazla kira geliri olan ev sahipleri dikkat! Yasal işlem yapılacak!

Düzenli temettü veren ve düzenli temettü artıran 8 hisse!

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!


Geri Dön