28 / 04 / 2024

TOKİ Tuzla ve Maltepe projelerindeki 6 bin 746 konutun teslimleri başlıyor!

TOKİ Tuzla ve Maltepe projelerindeki 6 bin 746 konutun teslimleri başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Tuzla ve Maltepe projesinde teslimler başlıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden ve 81 ildeki dar gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Tuzla ve Maltepe projesinde teslimler başlıyor.

Türkiye genelinde 50 bin ve 100 bin sosyal konut projeleri kapsamında Tuzla sosyal konutları şeklinde açıklanan, Tuzla'da 2 bin 718 konut, Maltepe 4 bin 28 konut olmak üzere toplam 6 bin 746 konutun inşaatı hızla sürüyor. Etaplar şeklinde teslim aşamasına gelen konutlarda da teslim heyecanı yaşanıyor.

TOKİ Tuzla ve Maltepe projelerindeki 6 bin 746 konutun teslimleri başlıyor!

BAŞAKŞEHİR KAYABAŞI PROJESİNDE TESLİMLER BAŞLIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Başakşehir Kayaşehir'de 4 etap olarak hayata geçirilen toplamda 2 bin 450 sosyal konutun inşaat çalışmaları tamamlandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu konutlar, millet bahçesi ve şehir hastanesi yakınında, 4 etap olarak yatay ve özgün mimariyle, sosyal donatıları, yeşil alanları, çocuk oyun alanları, kapalı otoparklarıyla inşa edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın resmi web internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde 50 bin ve 100 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Kayaşehir'de de konut teslimleri resmen başlıyor.

İstanbul Başakşehir Kayaşehir'deki toplam 2 bin 450 sosyal konut, 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren hak sahiplerine teslim edilecek.

Söz konusu konutlar, millet bahçesi ve şehir hastanesi yakınında, 4 etap halinde yatay ve özgün mimariyle, yeşil alanları, sosyal donatıları, kapalı otoparkları, çocuk oyun alanlarıyla inşa edildi.

TUZLA PROJESİ İÇİN DAİRE BELİRLEME KURALARI ÇEKİLMİŞTİ

Tuzla  TOKİ  projesinde yer alan 5 bin 750 adet konut için 13 ve 14 Aralık 2023 tarihlerinde kura çekilişi yapılmıştı. Pek çok kişinin merakla beklediği TOKİ Tuzla kura çekimi Youtube üzerinden de canlı olarak yayınlandı. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Tuzla 100 bin konut projesinde 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 konut tiplerine yer veriliyor. TOKİ'nin resmi hesabı üzerinden proje ile ilgili olarak yapılan açıklamada konut projelerinde genel şekilde teslimat süresinin, hak sahibi vatandaşlar ile yapılan sözleşme imzalama tarihinden itibaren 36 ay olduğu belirtildi.


Geri Dön