29 / 04 / 2024

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi son başvuru!

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi son başvuru!

248 adet daireden meydana gelen TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi projesindeki daireler için kura çekimi yapılacak. Peki, TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi son başvuru ne zaman?



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme projesinde toplamda 248 adet daire bulunuyor. 


TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi'ndeki daireler 73 adet 3+1 ve 175 adet 2+1 olmak üzere toplam 248 adet konut olarak belirlendi. 


TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi son başvuru!

Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular, Türkiye Halk Bankası A.Ş.’nin tüm şubeleri tarafından 12 - 28 Ekim 2016 tarihleri arasında kabul edilecek.


Söz konusu müracaatlar; 

1) “Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerinin” (Sosyal Güvenlik Kurumundan Hak Sahibi Belgesi olan ve daha önce Şehit Ailelerine, Maluller ile Dul ve Yetimlerine

açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar) başvuruları, 

2) En az yüzde 40 Özürlü Vatandaşların başvuruları, 

3) Diğer Konut Alıcı Adayları başvuruları olmak üzere 3 ayrı kategoride kabul edilecek.


TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi projesindeki dairelerin fiyatları 115 bin TL ile 170 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. 


TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi  “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” 09 Kasım 2016 tarihinde noter huzurunda gerçekleştirilecek. 


Kura sırasında 2+1 konutlar için; 87 adet, 3+1 konutlar için ise; 36 adet yedek alıcı belirlenecek, asil konut alıcılarının sözleşme imzalamaması halinde kalan konutlar İdarece ilan edilecek sözleşme imzalama programı çerçevesinde 01 – 06 Aralık 2016 tarihleri arasında Gayrimenkul Satış

Sözleşmesi imzalayacaklar.


Sözleşme bedeli üzerinden yüzde 0,948 (binde dokuz virgül kırk sekiz) oranında damga vergisi, peşinat bedeli üzerinden yüzde 0,5 (binde beş) oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden yüzde 5 (yüzde beş)oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecek.


Satış duyurusu için tıklayın



Geri Dön