Sektörel

'TOKİ vatandaşı ütüyor!'

CHP'nin Altındağ adayı belediyenin ve TOKİ'nin "halkı üttüğünü" savundu

CHP'nin Altındağ Belediye Başkan adayı Ümit Buğdaycı, kentsel dönüşüm uygulaması adı altında, Altındağ Belediyesi ve TOKİ'nin "halkı üttüğünü" savunarak, "29 Mart'ta Altındağ'da iktidar olduğumuzda TOKİ'yi devreden çıkaracağız ve kentsel dönüşüm uygulamasını Altındağ haklıyla birlikte yaşama geçireceğiz" dedi.

Buğdaycı, Ankara Kalesi'nde gazetecilerle kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek, projeleri hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşüm uygulaması adı altında Altındağ'ın "yıkıldığını" belirten Buğdaycı, yıkımlar için objektif kriterlerin olmadığını ve her mahallede ayrı bir uygulamanın söz konusu olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm projesinden belediye ve TOKİ'nin haksız yere pay aldığını belirten Buğdaycı, "Belediye ve TOKİ, vatandaşı ütülecek bir taraf olarak görüyorlar. 29 Mart'ta Altındağ'da iktidar olduğumuzda, TOKİ'yi devreden çıkaracağız. Ve kentsel dönüşümü Altındağ halkıyla birlikte yaşama geçireceğiz" dedi.

-"ONLAR BİZİ SÜRMEDEN BİZ ONLARI SÜRECEĞİZ"-

Buğdaycı, seçim çalışmaları sırasında bir gecekonduya yaptığı ziyarette ev halkının "bunlar bizi evlerimizden sürecek, bunlar bizi sürmeden biz onları 29 mart'ta süreceğiz" dediğini aktararak, kentsel dönüşüm projesi olarak Murat Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaşama geçirilen Dikmen Vadisi benzeri bir uygulamayı yaşama geçireceklerini söyledi. Altındağ'ın tarihsel dokusuna da dikkat çeken Buğdaycı, "tarihsel kent" projesini uygulamaya geçireceklerini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyetin mirasını barındıran sokak ve mekanlar yeniden düzenlenecek. Altındağ'ın tarihi yapıların ve Kale, Hacıbayram, Hacettepe çevresi gibi sit alanlarının restorasyonu yapılacaktır."

Buğdaycı, ücretsiz meslek edindirme kursları, ücretsiz yurt imkanı ve üniversiteye hazırlık kursları, okulöncesi çocukların yuva ihtiyaçları, ilköğretim dönemindeki çocuklara "her gün bir süt" ihtiyacının giderileceğini, sünnet olan ve evlenenlere de çeyiz yardımı yapılacağını belirtti.