25 / 05 / 2024

TOKİ Venezuela'dan sonra Kolombiya'ya da çağırılıyor!

TOKİ Venezuela'dan sonra Kolombiya'ya da çağırılıyor!

Güney Amerika 'daki Venezuela 'nın petrol   karşılığı konut yapımını istediği Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'yi  Kolombiya Altyapı ve Ulaştırma Bakan Yardımcısı Maria Constanza Garcia   Botero da ülkesine çağırdı



 Güney Amerika 'daki Venezuela 'nın petrol   karşılığı konut yapımını istediği Toplu Konut İdaresine (TOKİ), aynı kıtadaki   Kolombiya 'dan da işbirliği teklifi geldi. Kolombiya Altyapı ve Ulaştırma Bakan Yardımcısı Maria Constanza Garcia   Botero, ülkesindeki gecekondu sorununun çözümü için  TOKİ  'den destek istedi.
Türkiye 'deki gecekondu dönüşüm projelerini yerinde incelemek için  Ankara  'ya gelen   Kolombiyalı Bakan Yardımcısı, TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel ile görüştü.

'Yapılaşma sorunumuz var'
Güney Amerika ülkelerinin en büyük sorunlarından birisinin gecekondular ve çarpık yapılaşma olduğunu ifade eden Maria Constanza Garcia Botero, TOKİ 'nin gecekondu dönüşümü konusundaki   tecrübesinden yararlanmak istediklerini açıkladı. Botero, TOKİ yetkililerini Kolombiya 'ya davet etti.
TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel ise sekiz yılda 500 bin konut rakamına   ulaştıklarını belirterek, 'Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılına kadar 500 bin yeni   konutluk hedef ortaya koydu. Bu hedefe ulaşmak için Türkiye 'nin 81 ilinde yeni   çalışmalar başlatacağız ”   diye konuştu.  


Geri Dön