Kent Haberleri

TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı

TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında 'Yarısı Bizden Kampanyası' başladı. Peki, TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı...En geç iki yılda inşa edilecek konutlar için başvuru şartları, ödeme koşulları ve başvuru ekranı merak ediliyor

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası başvuruları devam ediyor. En geç iki yılda inşa edilecek konutlar için başvuru şartları, ödeme koşulları ve başvuru ekranı merak ediliyor.

Türkiye'de yaşanan büyük deprem felaketinden sonra İstanbul Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası ile ev sahipleri evlerini daha yaşanabilir ve sağlam konutlara çevirmeyi planlıyor.

Söz konusu kampanyayla 0,79 vade farkı, kredili ödeme, toki vadeli ödeme ve 120 ay vade imkanları oluyor. Şu an için sadece İstanbul'da hayata geçirilen programın detayları gündemde yer alıyor. 

Peki, Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...

YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURUSU NASIL,NEREDEN YAPILIYOR?

Kentsel dönüşüm Yarısı Bizden kampanyası için başvurular 26 Nisan 2023 tarihinde başladı. Son başvuru tarihi ise 29 Mayıs olarak açıklandı.

Mülk sahibi başvurularını belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular gerçek kişi ve tüzel kişi düzeyinde yapılıyor.

Başvuru sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından başvuru yapan binanın ön incelemesi yapılıyor ve keşif raporu düzenleniyor.

Gönüllülük esasına göre anlaşma yapılan bina için protokol hazırlanacak, proje aşamasına geçiş yapılacak.

Akabinde ruhsat alma süreci gerçekleşecek.

Binanın tgahliyesiyle TOKİ tarafından başlatılacak süreçte 10 bin 500 Türk Lirası taşınma ve aylık 5 bin 250 Türk Lirası kira yardımı yapılacak.

YARISI BİZDEN BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURU ŞARTLARI VE ÖDEME PLANI DETAYLARI 

Başlatılan kampanyaya göre, 100 metrekare 2 oda 1 salon dairenin 750 bin Türk Lirası devletten olmak üzere kalan tutara yüzde 10 peşinat, 5 bin 625 Türk Lirasından başlayan taksitlerle 10 yıl vade ile ödeme imkanı getirilecek.

120 metrekare 3 oda 1 salon dairenin de 900 bin Türk Lirası devletten olmak üzere, kalan tutar yüzde 10 peşinat, 6 bin 750 liradan başlayan taksitle 10 sene vade ile ödenebilecek.

Evler için 0,79 vade farkı, kredili ödeme, toki vadeli ödeme ve 120 ay vade imkanı sunuyor.

Dolar tam  10 gün sonra bu kadar olacak! Peş peşe açıklandı! Bu rakamı görenler yerinde duramayacak

PTT 2023 personel alımında son dakika! PTT personel alımı yapacak mı, başvuru şartları belli oldu mu?