29 / 06 / 2024

TOKİ yeni kampanyasını duyurdu! 7 bin 540 TL taksitle 2+1 konut için E-devlet'ten adım adım nasıl başvurulur? 

TOKİ yeni kampanyasını duyurdu! 7 bin 540 TL taksitle 2+1 konut için E-devlet'ten adım adım nasıl başvurulur? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde 7 bin 540 TL taksitle konut satacağını duyurdu. Peki TOKİ'nin Haziran 2024 projeleri için adım adım nasıl başvuru yapılır?



Türkiye'nin 81 şehrinde yeni konut projeleri inşa eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Haziran ayı kampanyasını da duyurdu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan satış duyurusuna göre  TOKİ  7 bin 540 TL taksitle konut satacak.

Peki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yeni projelerine nasıl başvuru yapılır? İşte adım adım TOKİ Haziran 2024 başvuru...

Hayata geçirdiği yeni konut projeleriyle dar ve orta gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yeni projeleri için başvuru yapmak isteyen yurttaşlar bu başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. 

TOKİ yeni kampanyasını duyurdu! 7 bin 540 TL taksitle 2+1 konut için E-devlet ten adım adım nasıl başvurulur? 

E-devlet üzerinden TOKİ'nin yeni projelerine başvuru yapmak isteyenlerin şu adımları izlemeleri gerekiyor:

TOKİ'nin merakla beklenen yeni projelerine başvurmak için öncelikle e-devlet sistemine giriş yapmanız ve karşınıza çıkacak olan sayfadan da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sayfasına girmeniz gerekiyor. Daha sonra konut başvurusu seçimleri de gerçekleştirilecek açılmış olan sayfada başvuru bilgilendirme formu okunur ve akabinde de devam et butonuna tıklanması gerekiyor. 

Daha sonra karşınıza çıkan sayfada eğer var ise yapılmış olan mevcut başvurular karşınıza çıkıyor. Siz yeni konut başvurusu yapmak istiyorsanız bunun için sağ üst kısımdaki Yeni Başvuru seçeneğine tıklayıp ve başvuru aşamasına geçmeniz gerekiyor.

Yapılan TOKİ başvurusunun ilk adımında tercih edilmiş olan sosyal konut projelerinden, başvuru yapılmak istenen projenin seçimi yapılarak ve akabinde de sayfanın alt bölümünde yer alan `Devam et` butonuna tıklanır. Projenin de seçilmesinin ardından bir sonraki adım konut tipi seçimi olur. Burada da konut tipi seçilir ve yapılan işleme devam edilir.

TOKİ projelerine başvururken 3. adımda `Bilgilendirme ve Onay` sayfası karşınıza çıkacak. Söz konusu bu sayfada bulunan tüm bilgileri detaylı olarak kontrol edip  bilgilendirme metnini dikkatli bir şekilde okuduktan sonra alt kısımdaki `Yukarıdaki bilgilendirmeyi okudum...` biçiminde devam eden alan işaretlenerek bir sonraki adıma geçilir.

4. aşama da `Başvuru Formu. Açılan ekranda kişisel bilgilerin başvurunun geçerli olması için eksiksiz ve hatasız şekilde doldurulmuş olması gerekir. Söz konusu bu başvurular için 5. aşamada da doldurulmuş olan formun ön izlemesi başvuru yapmış olan kullanıcının karşısına çıkartılır. Söz konusu formda paylaşılmış olan verilerde eksik ya da hatalı bilgi varsa, önceki sayfaya dönülür ve gerekli düzeltilmelerin yapılır. Tüm bilgiler doğruysa sayfanın alt bölümünde önce `Başvuru Kategorisi` akabinde de `Devam et` butonu seçilir. Son aşama artık başvuruların onaylanmış olduğu sayfa. Tüm bilgiler son bir kez daha kontrol edilir. Bilgilerin kontrol edilmesinden sonra da alt bölümde başvurunun başarıyla sonuçlanması için gerekli ödeme hakkında bilgi kutucuğu bulunur, bu işlem de tamamlanır ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 2024 başvurusu yapılmış olur.

 

TOKİ'den sudan ucuza konut fırsatı! 7 bin 540 TL taksitle 2+1 konut için başvurular başlıyor!

Konut mağdurları dikkat! Süresinde tamamlanmayan inşaat için ev parasından daha fazla tazminat kazandı!

Maaşlara ek 16 bin 200 TL emeklilik ödülü müjdesi! QNB Finansbank Mayıs 2024 emekli paketinde son dakika!


Geri Dön